StoryEditor
Splitguraju i dalje

LGBT centar Split: Gašenjem udruge Rišpet nije dovedeno u pitanje organiziranje gay parade

Piše PSD
18. listopada 2019. - 20:35

Platforma LGBT centra Split povodom članka pod naslovom 'Prva splitska LGBT udruga 'Rišpet' na korak od stečaja; Njihova koordinatorica nam je potvrdila da su pred zatvaranjem, a o razlozima nije htjela govoriti' koji je izašao na portalu Slobodne Dalmacije reagirala je priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

"Od 1.1.2019. godine, udruge queerANarchive, Queer Sport Split, Domine, Flomaster, Uzgon i Rišpet formirale su zagovaračku platformu na lokalnoj razini, realiziranu kroz financijsku potporu Zaklade Kultura Nova. Platforma LGBT centra Split kroz taj projekt radi na razvoju LGBT centra kao društveno-kulturnog centra koji će zadovoljavati potrebe lokalne zajednice. 

U prostoru LGBT centra se od početka godine provode projektne aktivnosti namijenjene LGBTIQ+ zajednici. Platforma LGBT centra i dalje djeluje u prostoru Centra te nastavlja provoditi svoje aktivnosti. Iako se udruga Rišpet nažalost gasi, u Splitu postoji još nekoliko LGBTIQ+ udruga koje se aktivno bave i nastavit će se baviti LGBTIQ+ aktivizmom (udruge Flomaster, queerANarchive, Queer Sport Split). Grad Split je prepoznao važnost zadržavanja namjene prostora te je postignut dogovor o nastavku rada LGBT centra u istom prostoru. 

Također, želimo napomenuti da gašenjem udruge Rišpet nije dovedeno u pitanje organiziranje Split Pridea, kojeg će organizirati udruga Flomaster kao i protekle dvije godine.

Sve aktivnosti LGBT centra mogu se pratiti na društvenim mrežama Centra, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, stoji u njihovom priopćenju.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 04:40