StoryEditorOCM
SplitIZBJEGLI IZBORE

Lara Arapović Bonačić nova je predsjednica kotara Grad, otkrila i zbog čega je došlo do smjene Marina Krpetića

Piše Split SD
23. ožujka 2023. - 21:51

Gradski kotar Grad, umjesto Marina Krpetića, vodit će Lara Arapović Bonačić. Podsjetimo, prije mjesec dana izglasana je Krpetićeva smjena.

Pala vlast u Getu! Marin Krpetić više nije predsjednik kotara Grad, njegovi vijećnici su glasali za smjenu

- Na današnjoj sjednici vijeća GK Grad izglasana sam kao nova predsjednica. Većina kolega vijećnika zadovoljna je ovim ishodom, jer su se na ovaj način izbjegli sasvim nepotrebni troškovi organizacije novih izbora. Naš Kotar nema ni vremena za organizaciju istih i jedino što mu na ovoj razini treba jesu aktivni i angažirani volonteri-vijećnici koji vole svoj kvart!

Kao osoba koja volonterski rad vijećnika ne doživljava kao bavljenje politikom već samo pomaganje vlastitim susjedima, neugodno sam iznenađena medijskim interesom oko rada kotarskog vijeća, a obzirom na značajnost istoga u pogledu godišnjeg proračuna i nemogućnosti donošenja ikakvih značajnih odluka za Kotar.

Iznimno je važno da svi vijećnici, a osobito predsjednik kotara, aktivno sudjeluju na dobrobit zajednice te da pokušavaju naći rješenja koja će sugerirati na višim razinama odlučivanja.

image

Lara Arapović Bonačić

Privatni album

Moram naglasiti: u više navrata smo tražili razgovor s bivšim predsjednikom, od kojeg smo tražili suradnju i komunikaciju, ali smo s njegove strane bili ignorirani, uz napomenu kako on ima previše posla u udruzi stanara, čiji je predsjednik, te previše obveza u svom obrtu, radi čega nije u mogućnosti aktivno sudjelovati.

U jednom trenutku smo mu predložili podnošenje ostavke s mjesta predsjednika te mogućnost ulaska idućem kandidatu s liste. Kako ni molbe ni razgovori nisu urodili plodom, bili smo prisiljeni zatražiti njegovu smjenu.

Obzirom na prošlogodišnje gradske izvanredne izbore, u proračunu je ostalo 80 posto sredstava koja nismo iskoristili. Kako bismo izbjegli sličan scenarij i ove godine, tražili smo sazivanja sjednica i to na način da smo kao oporba koristili mogućnost sazivanja sjednice na zahtjev 1/3 vijećnika, ali se tada ne bi raspravljalo o dnevnom redu radi kojeg smo sazivanje sjednice i tražili.

Stoga smo cijelo ovo vrijeme radili u vlastitom angažmanu, a koliko smo mogli pomoći kao obični građani i vijećnici te uz pomoć gradskih službi rješavali razne komunalne probleme. Ovom prilikom želim se zahvaliti našem bivšem vijećniku Tonću Vukoviću na njegovom iznimnom doprinosu te također želim izraziti dobrodošlicu novoj vijećnici Radojki Siriščević.

Naš prvi korak u ovom sastavu jest najava podjele prigodnih paketa socijalno ugroženim stanarima kotara Grad za Uskrs, a o tome će se detaljnije obavijestiti stanare, čim se odradi potrebna administativna procedura - poručila je nova predsjednica GK Grad. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 07:22