StoryEditor
Splitza babine

Lani je nadbiskup Barišić prilikom krštenja podijelio skoro pola milijuna kuna obiteljima s četvero i više djece. U jednoj se familiji krstilo 12. dijete!

Piše PSD
14. siječnja 2022. - 10:29

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji 2021. godine kršteno je 205 djece u obiteljima s četvero i više djece. Od toga je bilo 116 krštenja četvrtog djeteta, 42 krštenja petog djeteta, 12 krštenja šestog djeteta, osam krštenja sedmog djeteta, tri krštenja osmog djeteta. Nadalje, dva krštenja devetog djeteta, jedno jedanaestog, jedno dvanaestog te deset krštenja blizanaca.

Od spomenutih deset blizanaca, osam je bilo krštenja trećeg i četvrtog djeteta, a dva četvrtog i petog, objavljeno je na stranicama Splitsko-makarske nadbiskupije.

Prigodom krštenja djeteta u obitelji s četvero i više djece, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić upućuje obitelji čestitku, prigodnu knjigu s osobnom posvetom kao i novčani dar. U 2021. godini na taj način darovano je obiteljima 466 tisuća kuna, a ovakvo darivanje obitelji s brojnom djecom započelo je 2002. godine.

- Splitsko-makarska nadbiskupija na ovaj način iskazuje svoju blizinu obiteljima koje su otvorene daru života te želi ohrabriti sve da se otvore daru novoga života- stoji na stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 00:19