StoryEditor
SplitNEODGOJENI I BEZOBRAZNI

Kupač u Slatinama poludio od bijesa: Doveo sam djecu na plažu jutros u 8, a uzurpatori su već bili zauzeli sva mjesta u hladu! Pogledajte ih, stigli su tek u podne!

Piše D.B.
16. kolovoza 2019. - 16:01
sugamani

Koja bahatost na plaži u Slatinama na Čiovu! Čitatelj I.B. nam javlja kako je jutros s malom djecom u 8.30 došao na plažu, oko njega nigdje nikoga, a pola mjesta u hladovini- zauzeto!

Uzurpatori, ljudi u srednjim godinama, su se na plaži pojavili tek malo prije podne, nakon što su se, vjerojatno, naspavali i dobro marendali. Osim što, dakle, ne znaju za bonton, nisu još naučili ni da podne nije najbolje vrijeme za otići na kupanje. Ali, briga njih, mjesto u hladu ih je čekalo!

Modus operandi je uvijek isti: stare prostirke ostaviš već navečer na najboljim pozicijama, osiguraš ih od naleta vjetra bovanima i kad dođeš samo fino na njih staviš šugamane... "Tvoje mjesto te čeka", a ostali neka se slikaju.

- Danas sam na plaži u Slatinama, ali ista ovakva situacija je bila neki dan u Seget Vranjicu. Dođem prije devet ujutro s dvoje male djece na plažu pa se moram mislit di ću stat... Ovo je postalo previše! Ovo više stvarno nije normalno, a o privatizaciji parkinga uz cestu uzduž Arbanije i Slatina da i ne govorim. Ovo je katastrofa - javlja nam čitatelj, koji na Čiovu nikada nije vidio komunalne redare.

Nije ih primijetila ni njegova žena, koja češće dođe tamo s djecom. 

U nekim su mjestima lokalne vijesti našli rješenja za ovakve uzurpatore javnih plaža... Poput Tribunja, recimo, čiji je načelnik odlučio takve "šugamane koji čuvaju misto" bacati na odlagalište. Možda bi u Slatinama, odnosno Gradu Splitu, čiji su Slatine mjesni odbor, mogli prepisati ovaj recept iz Tribunja. Navodno je vrlo efikasan.

NEŠ, NE! Nema više 'rezervacije plaže'! Načelnik Tribunja povukao odlučan potez protiv bahatih uzurpatora najboljih mjesta na kupalištima, tvrdi da se već vide rezultat

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 21:54