StoryEditor
Splitsdp-ovci prozivaju

Kukoč: Župan i vladajući odbili su na današnoj sjednici raspravljati o Domu u Vukovarskoj; Boban: Čekamo jedinstveni inspekcijski nalaz

Piše PSD.
30. travnja 2020. - 11:57
Vojko Bašić,Tom Dubravec/HANZA MEDIA

U tijeku 31. sjednica Županijske skupštine SDŽ za koju je Klub vijećnika SDP-a predložio da se Dnevni red nadopuni točkom Izvješće Župana o provedbi mjera i planu mjera uzrokovanih Covid-19 s posebnim osvrtom na izvještaj o nalazu u Domovima za starije i nemoćne osobe na području SDŽ.

'Nažalost, župan i vladajuća koalicija u skupštini odbila je o istome raspravljati', poručuju SDP-ovci, dok župan Blaženko Boban poručuje kako će 'cjelokupno izvješće o stanju u Domu biti po primitku jedinstvenog inspekcijskog nalaza kojeg je zatražio od resornih ministarstva, kao što i priliči demokraskim standardima'.

'Više od 20 dana od "ulaska" virusa u Dom u Vukovarskoj ulici u Splitu i rigoroznih mjera koje je u tom trenutku župan najavio nemamo informaciju što se točno dogodilo i tko je za to odgovoran.

Sada smo svjedoci da župan, predsjednik Skupštine, nadležno ministarstvo i vladajuća koalicija bježe ne samo od preuzimanja odgovornosti i imenovanja odgovornihp nego i od podnošenja izvješća i konstruktivne rasprave o istome. Bježanjem od rasprave još više se potiče sumnja u prikrivanje činjenica.

Očigledno je da je jedini interes vladajućih spašavanje partijskog vojnika po bilo koju cijenu', napisao je u jutrošnjem priopćenju za medije Danijel Kukoč u ime Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini SDŽ.

Uz već spomenuto obrazloženje kako će cjelokupno izvješće o stanju u Domu biti po primitku jedinstvenog inspekcijskog nalaza zatraženog od resornnih ministarstva, župan Boban kazao je kako su točke Dnevnog reda o kojima se danas raspravlja nužne kao podloga za sljedeću sjednicu na kojoj se planiraju uvrstiti rebalans Proračuna i mjere za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa na području Splitsko-dalmatinske županije, a to su:

1. Prijedlog poslovničke odluke o izmjenama i dopuanama Poslovnika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije
2. Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2019,
3. Godišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Split za 2019. godinu s Prijedlogom zaključka o prihvaćanju
4. Prijedlog odluke o raspoedijeli rezultata poslovanja za 2019. godinu
5. Izvješče o korištenju sredstava proračunske zalihe za veljaču 2020. iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2020. i projekcije za 2021. i 2022., s Prijedlogom zaključka o prihvaćanju
 
'Iskreno se nadamo da će iduća sjednica biti u standardnom obliku kako bi sve mogli detaljno raspraviti i kvalitetno donijeti odluke', poručuje Boban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 12:45