StoryEditor
Split'nije to moj posao'

Krstulović Opara o uklanjanju murala i ljutitim komentarima: Nisam uopće znao što se događa, ne mogu sve kontrolirati

27. listopada 2019. - 14:48

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je posjetio akciju sadnje kod Osnovne škole na Skalicama u sklopu akcije "Posadi drvo - ne budi panj" te je za Radio Split prokomentirao i reakcije stanara Dominisove ulice koji ponovno skupljaju novac za oslikavanje murala u čast 30 obljetnice pobjede "Jugoplastike", ali i ljutite komentare koji su uslijedili s raznih strana.

- Nisam uopće znao što se događa, jer ne mogu sve kontrolirati, niti je to moj posao. Dobili su nalog od nadležne konzervatorske službe i postupili su kako su trebali postupiti. Međutim, žao mi je da se o jednom velikom događaju, "Jugoplastici" koja je tri puta zaredom bila Europski prvak, priča u kontekstu murala, a ne u kontekstu tih događaja i onoga što smo mi do sada napravili od kad upravljamo gradom - poručio je splitski gradonačelnik.

Gradski činovnici opet 'na tapetu': u Dioklecijanovoj palači osvanuli novi grafiti, poruke vise i na tiramolima

- Samo jedna informacija. Grad će u četiri godine izdvojiti 24 milijuna kuna za Košarkaški klub "Split" da bi vraćali dugove prethodnika. Je li znate da sam samo ove godine šest milijuna kuna uložio, od čega milijun i pol kuna u obnovu zgrade, 500.000 u led rasvjetu oko same dvorane, 400.000 kuna za popravak sjajnog otvorenog igrališta s prilazima, a da ne govorim da smo vratili pet milijuna kuna dugova prethodnih uprava. Dakle, 12 milijuna kuna, od kad sam ja gradonačelnik je ušlo u KK "Split" - za Radio Split je kazao Andro Krstulović Opara.

- Ovdje se razgovara o nekoliko kvadrata murala, ajmo mi svoju zahvalnost širiti tako da kupimo pretplatu i napunimo onu malu škatulu na Gripama koju mi popravljamo, a popravljamo upravo radi dice. Znate li da se oko 400 djevojčica i dječaka priključilo omladinskoj školi. To su priče o kojima se treba razgovarati, a ne o jednom muralu koji je, eto, izbrisan. Što bi se dogodilo da je bio izbrisan tri dana nakon proslave? Ne bi nitko o tome pričao - zaključio je splitski gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 16:06