StoryEditorOCM
SplitOPORBA KRITIZIRA

Kristina Vidan: Dozvola za gradnju promatračnice nije razlog za slavlje. Projekt revitalizacije Marjana do danas je išao makadamom, probušenih guma

19. siječnja 2021. - 15:02

Da građevinska dozvola za gradnju promatračnice na Marjanu, u sklopu projekta "Marjan 2020. - brdo prošlosti, oaza budućnosti˝, koja je prije tri dana stigla na adresu Grada i nije razlog za slavlje, mišljenja su u stranci Pametno za Split i Dalmaciju, gdje ovu ˝prekretnicu˝ vide kao povod za pretresanje neispunjenih obaveza.

- Cijeli projekt toliko kasni da neće čitav biti gotov ni za lokalne izbore u svibnju, što je politici uvijek ključni rok. I ova je dozvola stigla s tri godine zakašnjenja. Traljava birokracija je sve usporila, a pitanje je i kako će završiti svi ovi natječaji koji tek slijede temeljem dozvola koje još čekamo, jer smo već vidjeli da se ponekad nitko ne prijavi. Kad se tome doda da je vrijednost radova na revitalizaciji Botaničkog vrta s 2,5 milijuna kuna povećala na 11,4 milijuna kuna, pri čemu će razliku osigurati Grad Split, govorimo o svemu prije nego o uspješnoj provedbi projekta - ističe Kristina Vidan ispred stranke Pametno za Split i Dalmaciju.

image
Kristina Vidan: Traljava birokracija je sve usporila
Vojko Bašić/Cropix

Projekt revitalizacije Marjana, čije je trajanje od 32 mjeseca isteklo u prosincu prošle godine, do danas je, slikovito rečeno, išao makadamom, probušenih guma, tvrde u ovoj stranci. Kako navodi Vidan, proračuni i predviđanja vezana za troškove i rokove u sklopu ovog projekta rađeni se ofrlje i napamet pa ni jedno previđanje nije ispunjeno.

Problem je što se još nije krenulo s izgradnjom, a sve je već trebalo biti gotovo. Od županije je već dva puta traženo produženje za dopuštenje radova, a ovo drugo koje je izdano u lipnju 2019. isteklo je sad u prosincu, a ključnim radovima ni traga. Sama ovo dozvola zatražena je tek prije nepuna dva mjeseca- ističe Vidan, postavljajući pitanje - što se čeka.

Kako navodi naša sugovornica, ukupan budžet projekta iznosi 26,6 milijuna kuna, od čega će se EU sredstvima sufinancirati 15,8 milijuna kuna, dok na pitanje eventualnih penala zbog nepoštivanja rokova nema odgovor.

‘Neće se završit za Oparina mandata‘

 

Rokovi za izvođenje radova predviđeni projektom "Marjan 2020. - brdo prošlosti, oaza budućnosti˝, kako navodi Kristina Vidan ispred stranke Pametno, pokazuju da se ni uz najbolju volju dionika projekt neće dovršiti za mandata gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Grupa 1 – Zahvat uređenja trim staza unutar Park-šume Marjan
Grupa 2 – Tematska edukativna staza „Priča o Marjanu"
Grupa 3 – Ekološko-edukacijska staza „Martin put"
Grupa 4 – Zahvat uređenja brdskih biciklističkih putova unutar Park-šume Marjan
Grupa 5 - Adaptacija boćališta
Grupa 6 - Info ploče i putokazi sa sustavom signalizacije na području Park-šume Marjan

Izvođač se obvezuje radove izvršiti u roku od:
Grupa 1 – 7 mjeseci od uvođenja u posao
Grupa 2 – 3 mjeseca od uvođenja u posao
Grupa 3 - 3 mjeseca od uvođenja u posao
Grupa 4 - 7 mjeseci od uvođenja u posao
Grupa 5 - 3 mjeseca od uvođenja u posao
Grupa 6 - 4 mjeseca od uvođenja u posao
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 20:55