StoryEditor
SplitPrednost limenim ljubimcima

Krenulo uređenje parkirališta na Blatinama vrijedno 250 tisuća kuna. Novih 38 parking mjesta ´ležati´ će na travnatoj rešetki, a za ´izbačeni´ ´Vau park´ traži se nova lokacija

Piše Milena Budimir
13. siječnja 2022. - 20:50

S prvim sunčanim danom, danom bez vjetra, započeli su radovi na izgradnji novog parkirališta u Gradskom kotaru Blatine Škrape. U idućih bi dvadesetak dana sve trebalo biti gotovo i stanari tog kvarta bi trebali na korištenje dobiti 38 novih parking mjesta.

Parkiralište se gradi u Šimićevoj ulici, nedaleko broja 13, na mjestu dosadašnjeg "Vau parka". Zanimalo nas je hoće li se "nadoknaditi" prostor psima, sad kada su im mjesto zauzeli limeni ljubimci.

- Imamo dvije lokacije koje smo predložili Gradu i sad ćemo zajednički procijeniti koja je najadekvatnija. Sprave za vježbanje pasa ćemo obnovit i stavit ih u novi "Vau park", kazao nam je predsjednik kotara Davor Matijević.

Nije bio zadovoljan stanjem tog parka, jer se nije vodilo računa o urednosti, kao i o pravilima korištenja, stvarala se buka koja je smetala stanarima okolnih zgrada pa je jedna odlična ideja nažalost upropaštena.

Novo parkiralište neće biti betonsko čudovište, već će se urediti travnatom rešetkom. Ekipa s Blatina je ovaj projekt "gurala" dobre tri godine, pomoć koju su dobili od Grada za izgradnju "teška" je 250 tisuća kuna.

Mole se za strpljenje svi stanari okolnih zgrada kao i vlasnici vozila kojima će biti sad onemogućeno parkiranje na parkingu kraj parka.

image
Gk Blatine Škrape
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 15:27