StoryEditorOCM
Splitpočetak kampanje

Krenulo je prepucavanje kandidata za župana. Pranić: Boban je županiju sveo na protokol; Boban: Stalno sam bio na terenu i lobirao za projekte

Piše PSD
14. travnja 2021. - 10:44

Kandidat Nezavisne liste mladih i stranke Pametno Ante Pranić prozvao je danas aktualnog župana i kandidata HDZ-a za reizbor na tu funkciju Blaženka Bobana da je županiju sveo na obični protokol.

Sve se to događa uoči posljednje sjednice županijske skupštine.

- Iskoristit ćemo danas prigodu, na samom kraju mandata, reći naše mišljenje o proteklom mandatu vladajuće koalicije HDZ-a i HGS-a i aktualnog župana Bobana, započeo je Pranić.

- S obzirom na razvojne potencijale koje naša županija ima, očekivali smo da ćemo biti motor razvoja cijele Dalmacije. A gdje se mi danas nalazimo? Imamo najmanji gospodarski rast u odnosu na ostale dalmatinske županije, mandat završavamo bez donešenja izmjena i dopuna prostornog plana naše županije, najvažnijeg razvojnog dokumenta, nastavio je.

- Lećevica nije zakopana, zdravstvo je u rasulu, kadroviranje je nastavljeno po sistemu stranačkih iskaznica. Što se tiče poljoprivrede, stanje je katastrofalno, nijedno polje nije navodnjeno, projekti nisu pripremljeni, dozvole nisu izdane. Zaista ne znam što županijske službe rade četiri godine, oni su ovu županiju uz aktualnu vlast sveli na obični protokol kojeg možemo vidjeti na sjednicama na kojima se obećavaju razni projekti, objašnjava Franić.

- Ovo je kao noćna mora koja traje četiri godine i stalno se ciklički ponavljaju ista obećanja još otkad sam ja bio u srednjoj školi, primjer je Lećevica i gospodarenje otpadom, turističke ambulante koje su druge županije već napravile. Zaista ne znam čime se aktualna vlast može pohvaliti. Ljude pozivam da otvore oči i izađu na izbore i da daju svoj glasa onim listima koje nude konkretne programe i rješenja, zaključio je Pranić.

Potom je riječ preuzeo kandidat za zamjenika župana Nezavisne liste mladih i stranke Pametno Ante Renić.

- Sve ono što nije napravljeno u ovom mandatu i što je nužno napraviti, mi imamo u svom programu i počet ćemo provoditi od prvog dana kada krenemo provoditi vlast. Ono što mi nemamo su Ante Sanader, Željko Kerum koji zbog svog interesa i istrošenog političkog kadra koče i sprječavaju razvoj županije. Nemamo ni Blaženka Bobana kojemu je mandat prošao bez prave ideje i vizije, kazao je Renić.

- Mi imamo Antu Pranića, mladog i školovanog čovjeka, gradonačelnika Vrgorca koji je pokazao da se može bolje i drugačije. Imamo tim mladih ljudi koji je spreman preuzeti odgovornost i napraviti što je potrebno, rekao je Renić i pozvao sve da izađu na izbore.

Odmah je stigao i odgovor župana Bobana.

- Posljednja je sjednica, koristim priliku ovim putem zahvaliti svim članovima skupštine. Nadam se da će i današnja sjednica proći u tolerantnom tonu, ali činjenica je da nijedna sjednica nije odgođena, svaka je točka izglasana i moram svima zahvaliti na vrijednom radu, rekao je na početku Boban.

- Ovo je posljednja sjednica i događa se u predizbornom ozračju, ja razumijem da kolege na taj način percipiraju. No, ono što su radili posljednje četiri godine jest da su davali podršku u proaktivnosti rada županije i projektima. Tu je Dom za pomorsko dobru, Budi tu, besplatni udžbenici, niz infrastrukturnih projekata, a naša agencija RERA je najbolja u privlačenju sredstava Europske unije, a ove riječi ćemo pripisati predizbornom vremenu, dodao je Boban.

Pojasnio je potom Boban da i radovi na Lećevici idu svojim tijekom i potvrdio da će ponovno biti kandidat za župana.

- Jednoglasno je donešena odluka da ću ponovno biti kandidat, a najveće postignuće mandata je što nisam sjedio u uredu nego sam bio s građanima u kontaktu i u kontaktu s resornim ministrima nadležnim za određene projekte. Niz projekata nisu pali s neba, trebalo je dane i dane provoditi u ministarstvima da bi se zakotrljali svi projekti koji su u opticaju, zaključio je Boban,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 22:10