StoryEditorOCM
SplitOPREZNO I POMALO

Krenuli su radovi u trajektnoj luci, pogledajte što smo zabilježili. Već danas je došlo do važnih izmjena, pripazite

Piše N. L.
22. svibnja 2023. - 15:05

Jutros su djelatnici tvrtke "Cestar" započeli radove ponovnog uvođenja dvosmjernog prometa kroz trajektnu luku.

Na kraju Obale kneza Domagoja postavljena je privremena prometna signalizacija, odnosni znakovi usporavanja i suženja ceste.

image
Jakov Prkić/Cropix

Već danas je ukinuta, odnosno prebojana jedna traka koja je do sada vodila prema mostu na Bačvicama u Jadranskoj ulici, dok je na uzbrdici prema mostu postavljen privremeni pješački prijelaz. Iako prema mostu sada vodi samo jedna traka, gužve nije bilo. No, moglo bi je zato biti tijekom vikenda.

image
Jakov Prkić/Cropix

Kako su nas izvijestili iz gradske komunale, radovi podrazumijevaju izgradnju montažnog rotora na južnom kraju Obale kneza Domagoja te mogućnost ponovnog skretanja iz Zagrebačke lijevo u Ulicu kralja Zvonimira koja u dijelu do Narodnih novina ponovno postaje dvosmjerna.

image
Jakov Prkić/Cropix

Postavljanjem rotora autobusi javnog gradskog prijevoza, taksi i ostala vozila ne bi moralia prolaziti cijelu trajektnu luku, most na Bačvicama i Jadransku ulicu.

U sklopu navedenih radova izmješta se i autobusno stajališta u trajektnoj luci koje će se premjestiti cca 50 metara zapadno od postojećeg za vrijeme trajanja privremene prometne regulacije.

image
Jakov Prkić/Cropix

U tom smislu se rade manji građevinski zahvati za postavljanje rotora te izmjena vertikalne, horizontalne signalizacije i reprogramiranje semafora kod Biskupove palače, najavljuju u Banovini. Predviđeno je da radovi traju 20-ak dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:04