StoryEditorOCM
Splitgasi svitlo

Kraj splitske gradske tvrtke sve je izvjesniji, Puljkov direktor: ‘Da se bar nisu dobile te dozvole i kupovali auti‘

Piše Sandi Vidulić
28. ožujka 2023. - 07:35

S obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se nalazi gradska tvrtka "Splitska obala", koja je izgubilla ozbiljan prihod od priveza brodova na Zapadnoj obali, a nije im bajna situacija ni s objektima na kupališnom kompleksu na Bačvicama, pitalo smo direktora Marijana Ciprijana kako će se to odraziti na poslovanje ovog poduzeća.

On nam je odgovorio kako će tvrtka kojoj je na čelu imati stabilno poslovanje premda su izgubili neke unosne poslove, a dobili na održavanje Bačvice, Ovčice, a možda dobiju uskoro i Kašjune.

image
Josko Šupić/Cropix

- Na Zapadnoj obali brodovi su nam donosili 4,5 milijuna kuna, na Bačvicama je prihod bio 1,5 milijuna. Unatoč tome što smo to izgubili, bit ćemo u plusu.

Na plaćama smo uštedjeli 1,8 milijuna kuna smanjivanjem broja ljudi i na drugim stvarima, dok smo na Zapadnoj obali podebljali potkoncesije.

image
Nikola Vilić/Cropix

Nama bi bilo bolje da "Splitska obala" nikad nije dobila dozvolu za brodove vezane na Zapadnoj obali i za Bačvice, jer bi se firma koncentrirala na svoju bit, ne bi bilo nepotrebnog zapošljavanja, kupovine službenih automobila... - objašnjava Ciprijan.

Dodaje dodaje kako će se, nakon što otplate dug Carini prema pravomoćnoj presudi koji iznosi šest milijuna kuna za Zapadnu obalu i nakon nagodbe s državom u vezi Bačvica, uskoro spojiti sa "Žnjanom", drugom gradskom tvrtkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 05:57