StoryEditor
SplitAlo, doktore

Koroni unatoč, neki iznajmljivači očekuju ili već imaju turiste, Grad Split je objavio popis liječnika kojima se mogu javiti ako se razbole

30. lipnja 2020. - 12:55
Nikola Vilić /Ilustracija/ HANZA MEDIA

Turističke sezona je krenula, gosti nam polako stižu, iako u puno manjem broju od očekivanog. U slučaju da nekom od turista, bilo domaćim ili stranim, bude potrebna zdravstvena zaštita iz Grada Splita su objavili kome se mogu obratiti. 

Iz Banovine ističu kako prema trenutno važećim pravilnicima o pružanju zdravstvene zaštite domaćim i stranim osiguranicima, svi liječnici u mreži javne zdravstvene službe u ugovornom odnosu s HZZO-om imaju obvezu pružiti potrebnu zdravstvenu zaštitu turistima (domaćima putem HZZO iskaznice i strancima putem EU kartice).

- Pokretanje turističkih ambulanti se nastavlja od strane Doma zdravlja SDŽ i Splitsko-dalmatinske županije, ali valja napomenuti da sve usluge koje se u njoj pružaju pacijent (turist) plaća izravno budući da u turističkoj ambulanti ne vrijedi niti jedno zdravstveno osiguranje (niti domaće HZZO, niti strano), napominju iz Banovine. 

Popis liječnika opće/obiteljske medicine i liječnika pedijatara na području Splitsko-dalmatinske županije koji imaju ugovor sa HZZO-om unutar mreže javne zdravstvene službe sa adresama ordinacija i kontakt telefonom možete pronaći na stranici Grada Splita

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 21:19