StoryEditor
SplitAlo, doktore

Koroni unatoč, neki iznajmljivači očekuju ili već imaju turiste, Grad Split je objavio popis liječnika kojima se mogu javiti ako se razbole

Piše Ana Franić
30. lipnja 2020. - 12:55
Nikola Vilić /Ilustracija/ HANZA MEDIA

Turističke sezona je krenula, gosti nam polako stižu, iako u puno manjem broju od očekivanog. U slučaju da nekom od turista, bilo domaćim ili stranim, bude potrebna zdravstvena zaštita iz Grada Splita su objavili kome se mogu obratiti. 

Iz Banovine ističu kako prema trenutno važećim pravilnicima o pružanju zdravstvene zaštite domaćim i stranim osiguranicima, svi liječnici u mreži javne zdravstvene službe u ugovornom odnosu s HZZO-om imaju obvezu pružiti potrebnu zdravstvenu zaštitu turistima (domaćima putem HZZO iskaznice i strancima putem EU kartice).

- Pokretanje turističkih ambulanti se nastavlja od strane Doma zdravlja SDŽ i Splitsko-dalmatinske županije, ali valja napomenuti da sve usluge koje se u njoj pružaju pacijent (turist) plaća izravno budući da u turističkoj ambulanti ne vrijedi niti jedno zdravstveno osiguranje (niti domaće HZZO, niti strano), napominju iz Banovine. 

Popis liječnika opće/obiteljske medicine i liječnika pedijatara na području Splitsko-dalmatinske županije koji imaju ugovor sa HZZO-om unutar mreže javne zdravstvene službe sa adresama ordinacija i kontakt telefonom možete pronaći na stranici Grada Splita

#TURISTIČKE AMBULANTE#SPLIT

Izdvojeno

02. srpanj 2020 12:59