StoryEditorOCM
Splitpuni se i bolnica

Korona se razbuktala Splitom, nisu svima blagi simptomi. Šefica Infektologije: ‘Troje pacijenata je na respiratoru‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
20. prosinca 2023. - 07:40

Cijeli Split kiše, kašlje, hroplje, svi pričaju o koroni,  pribojavaju se kako opet hara gradom. Splitske ljekarne posljednjih desetak dana bilježe masovnu kupovinu brzih antigenskih testova za kućno dokazivanje Covid-19 virusa.

U odnosu na prethodne mjesece, užurbanije je i u splitskoj bolnici. Doc. dr. sc. Mirela Pavičić Ivelja, predstojnica Klinike za infektologiju KBC-a Split, potvrđuje porast broja hospitaliziranih Covid pacijenata. Novonastala je situacija dovela i do većeg opterećenja Hitnog prijema KBC-a Split.

- Donekle smo ovako nešto i očekivali. Momentalno imamo 23 hospitalizirana pacijenta, deset ih je kod nas u Klinici za infektologiju, tri su na respiratoru. Iako se korona javlja tijekom cijele godine, ipak pokazuje određenu sezonalnost. Zato je i bilo očekivano da će se u zimskim mjesecima bilježiti određeni porast oboljelih i hospitaliziranih – veli doc. Pavičić Ivelja.

image

Mirela Pavičić Ivelja:

Jakov Prkić/Cropix

Podsjetimo, prije nekoliko dana je Zavod za javno zdravstvo objavio kako u Hrvatskoj opet raste broj zaraženih koronavirusom, a u samo tjedan dana zabilježena su 42 smrtna slučaja oboljelih od Covida.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:16