StoryEditor
Splitživot u izolaciji

Korona-dnevnik splitske obitelji: Idiličnu harmoniju rada u kući prekida zvono. Policija je...

Piše Tiho
13. rujna 2020. - 18:08
Privatni album

Idila. Ona, Mlađi i ja digli se oko 11 sati. Za doručak svježe mlijeko, istek zaliha, margarin i domaća marmelada OPG-a "Čevulja" iz Benkovca. Prema ranijem dogovoru Stariji je doručkovao u 9.30 kajganu od sedam jaja, tri mozzarelle, svaka po 125 grama, dužni kažiprst pancete i pola "francuza". Neposrednim opažanjem mogao bih ustvrditi da korona ne utječe na njegov metabolizam. Možda hoće na "možđane". Pa da položi koji ispit...

Dok se još dan, dva ne naviknemo na samoizolaciju, nećemo udarnički krenuti u obavljanje, po Njoj, zaostalih poslova po kući, izglasano dvoglasno. Za sada samo slaganje dresova, Mlađi i ja, a Ona: pregled garderobe da se utvrdi koliko joj nedostaje raznih komada odjeće, zbog čega je uskraćena brojnih kombinacija, i rekapitulacija iznošenih i demode modela raznih vrsta obuće.

Idiličnu harmoniju rada u kući prekida zvono. Je li zvoni na parlafonu ili na vratima, Ona, opet su Jehovini svjedoci, Mlađi, možda je kazna za prebrzu vožnju nekidan u Pakoštanima, ja.

Policija je.

- Je li Stariji u izolaciji u stanu - pitaju.

- Svi smo tu - odgovora Ona, pa ga pita ako bi dolazio sutra oko iste ure da donese pome, limun, vlažne maramice, pureće hrenovke, kruh bez aditiva, i da ćemo mu platiti u kešu. Muk. Ode "organ" bez riječi.

Večeras su na meniju palačinke od pirovog brašna, ponovno domaća mermelada, imamo 20-ak tegli, tvrda čokolada koju bih prije nazvao kamenom, vjerojatno će njeno topljenje trajati dulje od topljenja ledenjaka. S tim ćemo za zdravlje, Njezin prijedlog, piti sok od đumbira, koji se smuca po frižideru danima.

Prije spavanja nekoliko partija kineskog remija, čašica bijelog, fetica Pekorina, i to je to. Stariji je s brnjicom u sobi, šizi, tješimo ga da je već prošao drugi dan. Kako vrijeme brzo prolazi... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. rujan 2020 18:08