StoryEditorOCM
SplitVrat(olomij)a

Pokvarila se nova vrata postavljena u Banovini pa zadaju muke zaposlenicima; jedna od njih je ozlijedila srednji prst

Piše Split SD
14. ožujka 2023. - 22:59

Kako doznaje Dalmatinski portal "friško" uvedena kontrola dolazaka i odlazaka zaposlenika Gradske uprave pošla je po zlu.

Izgleda kako se na postavljenim vratima pokvario senzor, pa se nekolicina djelatnika i ozlijedila.

Zaposlenici Banovine tvrde kako se kontrolna vrata, instalirana krajem veljače, odjednom zablokiraju, udaraju svom silinom ili se uopće ne otvaraju.

- Jednoj od prvih ozlijeđenih djelatnica stradao je srednji prst, pisala je odmah gradonačelniku Ivici Puljku o problemu sigurnosti i funkcionalnosti, navodeći da uređaj ne ispunjava uvjete zaštite na radu ni sigurnost u korištenju. Pitanja koje je postavila su ‘posjeduje li poslodavac ateste i zapisnike da je ovaj uređaj ispitan na ispravnost, da je ostavljeno dovoljno vremena osobi da sigurno prođe kroz otvor, da je jačina kojom se zatvaraju krilca prihvatljiva u slučaju da se osoba oklizne, padne, zapne, spusti ruku uz tijelo... i da uređaj kao takav, smješten na takvoj podlozi i s tako postavljenim inox ogradama ispunjava uvjete zaštite na radu, zaštite u slučaju požara - prenosi Dalmatinski portal.

Na pitanje zadovoljavaju li kontrolna vrata sve propise i uvjete djelatnicima su kao odgovor poslane upute za korištenje, ali izgleda da se nije radilo o neznanju, nego kvaru.

- Bez prolaska kroz pleksi vrata s personaliziranom karticom, zaposlenicima nema ulaska ni izlaska - kažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 08:55