StoryEditor
Splitpredizborni skup u splitu

Kolinda Grabar-Kitarović na Gripama: Puno brakova u diplomaciji se raspalo. Evo što mi je suprug rekao kada sam išla u Ottawu; Splićani Jakova pozdravili velikim pljeskom

Piše T. Gattin
8. prosinca 2019. - 19:49
kolinda_kampanja5-081219

20:05  - Priznajem, nisam savršena. Imam i ja grešaka, ali niti jedna od tih grešaka nije ugrozila nacionalne interese ili sigurnost RH.

Najveća vrijednost u životu osim obitelji je odanost, a moju neki dovode u pitanje. Neću dozvoliti da to čine oni koji su '90-tih tamburali po Americi i oni koji su rekli da je Hrvatska slučajna država - nastavila je predsjednica te svima poručila:

- Želim da budete sretni i zadovoljni i da ostanete živjeti u Hrvatskoj!

Mlade je pozvala da se popnu na pozornicu i da s njom zapjevaju "Moju Domovinu".

Na kraju je zamolila da u čast Oliver Dragojevića cijela dvorana zajedno otpjeva njegovu Cesaricu.

Pročitajte cijeli govor Kolinde Grabar-Kitarović u Splitu: 'Moja kršćanska narav mi nalaže da posjećujem zatvorenike. Dabogda svi hrvatski političari bili korumpirani kao ja!'​

19:50 - Nakon pjesme "Dajem ti srce zemljo moja i bit ću s tobom u dobru i u zlu..." u izvedbi Nike Pastulović, uslijedio je vrhunac večeri.

- Među vama se osjećam kao sa svojom obitelji. Hoćemo li pjevati večeras? Neka ja prvo napravim svoje, pa ćemo pjevati između 5. i 6. siječnja uz veliki osmjeh.

- Želim s vama podijeliti svoje osjećaje. Kao što znate, nisam neka tamo salonska političarka. Ja sam vaša predsjednica, imam osjećaje i ljubav prema vama - kazala je Kolinda Grabar Kitarović i pozdravila svog supruga Jakova koji je po drugi put te večeri dobio najveći pljesak.

- Puno brakova u diplomaciji se raspalo kad žena radi i suprug je prati. Kada sam išla u Ottawu kao zamjenica veleposlanika, pitala sam Jakova o tome, a on mi je rekao: "Ne brini se za mene. Naći ću ja sebi posla. Jedva čekam da imamo djecu."

 

19:40 - Vrhunski je odradila prvi mandat i tako će isto odraditi drugo poluvrijeme - rekao je ministar Krstičević i naglasio:

 - Vojska je obnovljena i osnažena i danas je jamac mira u Republici Hrvatskoj, dodao je te s pozornice najavio da se ide u nabavku višenamjenskog borbenog aviona.

19:17 Blaženko Boban je s pozornice među ostalim kazao: "Vi ste nova stara predsjednica Republike Hrvatske".

- Nije imala niti jednu aferu u pet godina mandata - tvrdi o predsjednici splitsko-dalmatinski župan.

19:05 Cijela dvorana uskoro je uglas pjevala 'Lijepu našu' pod vodstvom Ane Opačak. U prvom redu je, osim ranije navedenih uglednika, sjedio dr. Goran Dodig iz Hrvatske demokršćanske strane, kojeg su također pozdravili s pozornice zbog podrške Kolindi Grabar Kitarović.

 

Ogroman pljesak dobio je Jakov Kitarović kojemu je su svi prisutni pokazala koliko ga simpatiziraju.

U prvom redu sjedi i bivši ministar Lovro Kuščević.

- Draga prijateljice i predsjednice, dobrodošla u hrvatski Split - započeo je strastveni govor Andro Krstulović Opara, te istaknuo da su 'prvi posjet gospođe predsjednice u svom mandatu i prvi izmješteni ured bili u Splitu'.

- Najljepši dani u karijeri bili si kad sam bio njen savjetnik. Ona zapamti svakog čovjeka kojeg upozna i kasnije dijeli zadatke i kaže: "To se treba riješiti!"

- Pamtim dan kad je završena operacija Maslenica. Prvi diplomat na pontonu koji se postavljao bila je Kolinda Grabar Kitarović. Ljudi je vole jer su osjetili istinsko domoljublje - naglasio je splitski gradonačelnik.

 

18:30 Nakon druženja s građanima u Imotskom, Makarskoj, Omišu i Sinju, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH koja se ponovo natječe za tu poziciju, posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji u nedjelju je nastavila u Splitu.

U poslijepodnevnim satima u rukometnoj dvorani na Gripama počeo je njen predizborni skup na kojem se susrela sa svojim brojnim simpatizerima.

Ispred sportskog centra Gripe u 18.20 sati dočekali su je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, župan Blaženko Boban, Ante Sanader, Tomislav Prljević, ministar Damir Krstičević, Petar Škorić, Ante Šošić, Željana Zovko...

 

 

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 06:38