StoryEditorOCM
SplitBAR NISU BROKVE

Koji apsurd - na zid kraj Zlatnih vrata netko je zalijepio plakat koji najavljuje izložbu koja se održava u Muzeju grada Splita! Doznali smo pozadinu cijele priče

Piše marin prvan
14. listopada 2022. - 13:34

"Muzej lipi plakate po Zlatnim vratima", natpis je koji je osvanuo iznad slike objavljene na Facebook stranici Get Getanima, a prikazuje poster za izložbu "Horizont i Sve. 1+1" okačen o zid palače. Najavljeni događaj se upravo održava u Muzeju grada Splita i traje do 27. listopada.

Kako bismo saznali je li ova kulturna institucija zaista "odlijepila" pa počela lijepiti postere po antičkoj baštini čije bi očuvanje trebala promovirati ili je u pitanju nešto drugo, kontaktirali smo višu kustosicu Darku Perko Kerum.

- Mogu vam samo reći da ga nije postavio Muzej grada Splita i da smo zamolili izlagača da skine plakat koji je postavljen kraj Zlatnih vrata - rekla nam je.

image
Get Getanima/Facebook

Na kraju smo, pak, uspjeli saznati o čemu se radi. Naime, na tom mjestu se održavao umjetnički performans koji je, u sklopu toga, postavio plakat na zid. Iz organizacije su nam naglasili da je instalacija tu stajala svega nekoliko sati te da su za sve to imali odobrenje Konzervatorskog odjela u Splitu. Inače, plakat je oblijepljen obostranom ljepljivom trakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 22:09