StoryEditorOCM
Splitstrikan bi ispalija

Kojem genijalcu je ovo palo na pamet? Doslovno u centru Splita raste novi Karepovac, dio je i ograđen: ‘Ovo je bolesno‘

Piše Lucija Vujnović
12. srpnja 2023. - 11:38

Isto onako kako je cijeli grad zatrpan smećem tako je i naš redakcijski e-mail zatrpan ljutitim pismima građana. Možda se radi o nekom gradskom natječaju za izgradnju najviše piramide smeća, a ako je tako - imamo trenutnog pobjednika. Nagrada odlazi u ruke onoj izgrađenoj na jednoj od glavnih gradskih točaka - na autobusnom stajalištu Tržnica (jug), odnosno na platoiću preko puta Pazara, području koje stariji Splićani još znaju zvati ‘kraj stare Slobodne‘. Možda ova lokacija postaje novi Karepovac usred centra.

Nitko ne zna kako je do ovoga došla, osvanula je nekakva ograda s vratima, kontejneri unutar i oko nje, sve puno škovaca.

- Ovo je bolesno - govore ljudi.

image

Ovo je bolesno

Cropix/Slobodna Dalmacija

Stanarka obližnje uličice je tri večeri zaredom snimala taj mini deponij, zgrožena je da to tako nakardno stoji danima...

 - Pišem vam s velikom zabrinutošću u vezi s neredovnim odvoženjem smeća i općim komunalnim neredom kraj Pazara, koja je jedna od glavnih gradskih točaka. Posljednjih tjedana primijetila sam da je sustav odvoza smeća na ovoj lokaciji potpuno nesustavan - pisala nam je druga čitateljica. 

- Kontejneri su često pretrpani, smeće se rasipa i širi neugodan miris po okolici. Ovo nije samo estetski problem, već predstavlja i zdravstveni rizik za stanovnike i posjetitelje ovog područja. Smatram da je dužnost lokalne uprave osigurati redovito i pravilno odvoženje smeća kako bi se održala higijena i čistoća našeg grada. 

U gradu već dugo nema "č" ni od "čistoće", a ni od "Čistoće Split".

Poslali smo upit Čistoći. Čekamo njihov odgovor. 

image
Čitateljica/
image
Čitateljica/
image
Čitateljica/
image
Čitateljica/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 12:40