StoryEditor
Splitveliko ulaganje

Koje veselje na Trsteniku: u novi, dograđeni objekt Dječjeg vrtića Ružmarin stigli prvi mališani, posjetio ih je i gradonačelnik

Piše Merien Ilić
28. travnja 2021. - 15:27

U novi, dograđeni objekt Dječjeg vrtića Ružmarin na Trsteniku danas su stigli prvi splitski mališani.

Sedam novih odgojnih skupina, od kojih su četiri jasličke, dvije vrtićke i jedna skupina za djecu s teškoćama u razvoju otvorile su svoja vrata djeci koja su na prošlim upisima ostala ispod crte, a na novim upisima kapacitet će se potpuno popuniti.

U posljednjih godinu dana koliko su trajali radovi na objektu, izgrađeno je 2411 metara kvadratnih bruto površine na četiri nove etaže. U podrumu je smještena centralna kuhinja ustanove Cvit Mediterana, kapaciteta tisuću obroka dnevno. U prizemlju i na prvom katu nalaze se prostorije za jasličke i vrtićke skupine, a na trećem katu su uredske prostorije za Upravu vrtića i stručne službe. Električna energija zamijenjena je plinom kao energetski učinkovitijom i ekonomičnijom opcijom.

image
Obnovljeni vrtić
Danijel Cikes

U dogradnju i opremanje čitavog novog objekta i rekonstrukciju postojećeg Grad Split uložio je 21 milijun kuna, a radove je izvela tvrtka Tromont, uz stručni nadzor tvrtke Raster i vodstvo Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima i Službe za društvene djelatnosti Grada Splita.

- Ovo je prvi izgrađeni vrtićki objekt u Splitu nakon više desetljeća. Na to sam iznimno ponosan, na svaki novi kvadrat naših škola i vrtića koje smo izgradili u ove četiri godine, svaku novu učionicu i vrtićku prostoriju. Iznad svega, posebnu pažnju posvetio sam podizanju kvalitete života naše djece, vjerujem da se to danas vidi u škologradnjama na Kamen Šinama, Pujankama, Mejašima, Brdima, Centru za autizam, novom vrtiću na Kili, ovdje na Trsteniku, kao i u svakom drugom kvartu na dječjim i sportskim igralištima – rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji se prilikom današnjeg posjeta Ružmarinu zahvalio upravi vrtića na čelu s ravnateljicom Rossanom Bosnić, predsjednici Upravnog vijeća Juliji Budimir Bekan te svim odgajateljicama ovog vrtića koje su unatoč tome što su im se radovi godinu dana izvodili praktički “u kući“, neometano provodile svoje programe i čuvale splitske mališane.

image
Gradonačelnik u posjetu vrtiću
Danijel Cikes
image
Sad i nekad
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 17:59