StoryEditor
Splitzajedno sretni

Koja radost! Šestero dojučerašnjih štićenika ‘Bonačija‘ uselilo u svoj stan, digli su se prije zore da sve pripreme za veliku feštu povodom useljenja

Piše Silvana Uzinić
10. ožujka 2021. - 17:12

Malo tko je u srijedu na Pazdigradu bio sretan kao šestero mladih dojučerašnjih štićenika Cetra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači".

Njih šestero, zajedno sa svojim asistenticama, upriličilo je malu svečanost povodom useljenja u stan, prvi takav u povijesti ovog splitskog Centra, osiguran iz projekta "Zajedno sretni", za koji je novac povučen iz Europske unije. O njihovoj radosti "Slobodna" je pisala nekidan odmah nakon useljenja u četverosobni iznajmljeni stan od 160 metara četvornih, što je, informira nas Snježana Čotić, ravnateljica Centra, samo privremeno rješenje dok se ne sredi nešto manji državni stan u Rendićevoj ulici.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Dvije Ivane, obje 27-godišnjakinje, Daniela (22), Marin (27), Dražen (42) i Željko (26) na svoju malu svečanost, za koju su sami ispekli kolače i pripremili zakusku, pozvali su drage prijatelje, a ruke je dala i jedna majka pa je napravila slavljeničku tortu u obliku srca.

- Toliko su bili uzbuđeni da su se digli prije zore kako bi sve pripremili, njihovoj radosti nema kraja - kazala nam je ravnateljica Čotić.

image
Nikola Vilić/Cropix

I u Centru su veoma zadovoljni što se realizirao ovakav oblik stambenog zbrinjavanja, i to ne samo u Splitu, jer je osiguran i jedan stan za korisnike u Makarskoj.

Šestero mladih mnogo toga mogu obavljati potpuno samostalno, a troje njih završilo je i tečaj za pomoćnog kuhara pa se uskoro nadaju i zapošljavanju, a jedna djevojka očekuje posao u frizerskom salonu.

U svom novom domu živjet će kao pravi cimeri uz dogovor tko, što i kada radi, od kuhanja do pospremanja. A već pogled na more s terase stana pruža im osjećaj da je sav svijet njihov, što doista i jest.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
item - id = 1083043
related id = 0 -> 1145462
related id = 1 -> 1145486
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2021 00:13