StoryEditor
Split'zbog sramoćenja i klevete'

Koharević na tužbu "Društva Marjan" uzvratio protutužbom!

Piše PSD.
12. studenog 2014. - 17:09
Javna ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan podigla je kaznenu prijavu protiv Srđana Marinića, kao odgovorne osobe u Društvu Marjan zbog sramoćenja i klevete, te građansku tužbu za naknadu štete zbog povrede ugleda Ustanove radi iznošenja neistinitih podataka na njezin račun – kazao je Robert Koharević, ravnatelj Javne ustanove na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama HNK.

Odgovor je to na kaznenu prijavu koju je Društvo Marjan prije par dana podiglo protiv odgovornih u Ustanovi optuživši ih za nezakonite radnje.
- Ne želimo ratovati na takav način, nije to bio naš izbor. Žao mi je što je ovako završilo, mislim da smo svi na istom putu, Društvo Marjan očito nije tako mislilo. Dok su njihovi članovi bili u Upravnom vijeću, bilo je jako teško raditi jer smo bili pod konstantnom sumnjom u nelegalne radnje. No, sada idemo dalje, s novim Upravnim vijećem imamo odličnu suradnju – istaknuo je prvi čovjek Ustanove.

Koharević je na presici novinarima pokušao objasniti zbog čega južne padine Marjana, točnije njihovih 104,5 hektara ne mogu biti u Programu gospodarenja šumom s posebnom namjenom, o čemu je bilo riječi na zadnjoj tribini Društva Marjan.
- Za južne padine može se napraviti samo Program gospodarenja za šume šumoposjednika, jer su tamo parcele uglavnom u privatnom vlasništvu. U njega može ući samo ono što je u naravi šuma i preko 10 ari površine. U Program ne mogu ući privatni voćnjaci, maslinici... Dakle, radi se o dva različita programa, odnosno, ovdje se miješaju kruške i jabuke – kazao je Koharević i dodao kako se ni revizija koju traži Marinić ne može napraviti jer za to ne postoje uvjeti.

Što se tiče optužbe Društva Marjan da je Ustanova trebala imati zaposlenog diplomiranog inženjera šumarstva, ravnatelj napominje kako je od Uprave šumarstva Ministarstva poljoprivrede tražio i dobio mišljenje da to nije potrebno, te mu je predloženo da se za to obrati Hrvatskim šumama. To je, veli, i učinio pa se ubrzo učekuje potpisivanje ugovora o suradnji.

- Nadam se de će se za mog mandata završiti i druga faza hidranstske mreže, za što je odgovorna tvrtka Vodovod i kanalizacija. Nadam se da ćemo se sljedeći put razgovarati o pozitivnijim stvarima, o projektima i idejama koje su u pripremi – zaključio je Koharević.
NIKOLINA LULIĆ
FOTO: CROPIX ARHIV
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 18:39