StoryEditorOCM
Splitnovi zakon

Klapa Iskon zapivat će sutra usred Trajektne luke! Događaj organizira građanska inicijativa "Javno je dobro", neki će dobit i nagrade, provjerite jeste li među njima

Piše SPLIT SD
11. prosinca 2022. - 15:56

Novi prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama naišao je na oštre kritike velikog dijela javnosti. Inicijativa "Javno je dobro" koja okuplja brojne civilne i građanske udruge izrazila je svoje neslaganje s određenim stavkama koje su navedene u prijedlogu Zakona, a inicijativa je također sudjelovala i u radu Radne skupine Ministarstva koja je zadužena za izradu ovog Zakona.

Članovi okupljeni u ovu inijativu predali su šest primjedbi koje se odnose na stavke u prijedlogu Zakona, a uz pisane primjedbe koje su dostavili, na sjednicama Radne skupine izložili su i usmeno mišljenja o još nekim temama.

Članovi koji su sudjelovali u Radnoj skupini požalili su se, izmeđuostalog, da su nacrte nove verzije Nacrta prijedloga zakona dobivali tek nekoliko dana prije sastanaka. Problem je bio u tome, kako su naveli, što nisu dobili odgovore na svoje primjedbe, a koje su se, kako iznose, uglavnom odnosile na neusklađenost novoga Zakona s Ustavom Republike Hrvatske i ostalim važećim zakonima.

image
Inicijativa "Javno je dobro"

Unatoč tome što su njihove primjedbe odbijene od strane Ministarstva, Inicijativa "Javno je dobro" sutra sprema pravu poslasticu. Točno u podne kod zgrade Terminala organizira svečanu dodjelu spomenica osobama koje su do sada ostavile komentar na, kako ističu, "tragični prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama".

U sklopu e-savjetovanja o novom Zakonu za sada je ostavljeno 283 komentara.

Nastupit će i klapa Iskon, a repertoar pjesama bit će, kako navode, "prilagođen ovoj nezgodi koja nas još nije snašla, ali prijeti na e-savjetovanju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 06:32