StoryEditorOCM
Splitidemo opet

Kiša je opet zamutila vodu na izvoru Jadra: po dobrom starom običaju, preporučava se prokuhavanje iz predostrožnosti za starije, osjetljive i djecu

Piše split sd
10. siječnja 2023. - 10:20

Zbog veće količine kiše koja je u proteklim satima pala na šire splitsko područje, uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, iznad propisanih vrijednosti.

Rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže u ovisnosti sa zalihama u vodospremama i intenzitetu potrošnje, pokazuju da je na određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti.

Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.

Obzirom na dosadašnju praksu, iskustva i preporuku NZJZ preporučuje se koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i web stranice Vodovoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 13:10