StoryEditor
SplitU IŠČEKIVANJU

Kiša će! Neće!: prije nego je počelo grmjeti, nebo je otkrivalo što sprema, pogledajte iz ptičje perspektive kulise što vise nad gradom

Piše PSD
29. travnja 2020. - 08:40
Zvonimir Barišin/Hanza Media

"Curi od jutros, od četiri, pet, riješilo nebo da potopi svijet, nad gradom danima vise iste kulise. Poliva kiša, al' to joj je zanat, Ma sve mi je ravno k'o sjeverni Banat, manje više, i sa kišom i bez kiše..." stihovi su koje itekako dobro poznaje svaki prosječni zaljubljenik u opus Đorđa Balaševića, a na njih su nas posdsjetile fotografije koje je sinoć snimio naš kolega.

Na žalost većine, pogotovo poljoprivrednika koji mjesecima zazivaju da obilato pljusne i natopi žednu i posijanu zemlju, noćas, makar na splitskom području, nije bilo takvog blagoslova s neba, premda je sinoć prijetilo da bi moglo.

image
Zvonimir Barišin/Hanza Media


Oko 22 sata je krenulo tutnjati i grmjeti, pa su se u jednom momentu uputile i kišne kapi, ali sve "tanko" za konkretniji, potrebniji učinak.

Oči su i jutros uperene u nebo, gledaju hoće li se obistiniti predviđanja vremenskih prognostičara.

Promjenljivo i nestabilno, povremeno uz kišu. riječi su koje prevladavaju u vremenskim prognozama ne samo za srijedu, nego i za sljedeće dane, osobito do kraja ovoga tjedna.

image
Zvonimir Barišin/Hanza Media


"Past će diljem Hrvatske, barem u malim količinama, a ponegdje će vrlo vjerojatno biti i obilnijih pljuskova. Valja upozoriti kako je mjestimice moguće i olujno nevrijeme s grmljavinom, sugradicom pa i tučom, posebice tijekom srijede i petka", kazali su na HRT-u.

A prije nego su krenule vremenske promjene, nebo ih je u suton najavljivalo. Oblaci su se pomicali i kumulirali, a posebni zaljubljenik u meteopromjene sve je to s idealne pozicije snimio.

Iz Gornje Podstane, naime, Split se gleda kao na dlanu i prizori točno otkrivaju kako su oblaci lebdjeli nad ulicama.

S nadom da će iz njih zaista i pljusnuti i olakšati mnogima, pozivamo vas da uživate u ovim kadrovima.

image
Zvonimir Barišin/Hanza Media
image
Zvonimir Barišin/Hanza Media

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 17:44