StoryEditorOCM
Splitveliki poduzetnik osigurava plažu za buduće goste hotela ‘marjan’

Kerumu koncesija na Benama

Piše PSD.
10. srpnja 2008. - 21:22

Zbog budućih potreba hotela “Marjan”, njegov vlasnik Željko Kerum proširuje svoje hotelijersko poslovanje na kupalište Bene.

Kako nam je rekao poduzetnik, “stvar je rješena prošlih dana”, što znači da je njegova tvrtka “Adriatic” preuzela tvrtku “Inceptum” na koju je prebačena 12-godišnja koncesija nad Benama od tvrtke “Excelsus”.

Naime, Županija je dala koncesiju nad poznatim marjanskim kupalištem “Excelsusu”, u paketu s kampom Stobreč prije dvije i pol godine. Koncesija je sada podijeljena na dvije odvojene tvrtke, a sve uz županijsku suglasnost, kako nam je objasnio Ivica Tafra, vlasnik “Excelsusa”.

- Očekujem da će Željko Kerum zbog svoje financijske snage još više uložiti u sportske, ugostiteljske i plažne objekte. Mi smo na 30 tisuća kvadrata uložili oko 3,7 milijuna kuna, ali je problem bio u tome što nam radnim danom objekti nisu bili dovoljno puni.

Najviše zbog nemogućnosti dolaska na lokaciju osobnim automobilom. Kerum će to sigurno preko svojeg hotela znati riješiti - rekao nam je Tafra. U kratkom telefonskom razgovoru Željko Kerum nije nam želio precizirati što sve namjerava učiniti na popularnoj gradskoj plaži na Benama.

- Budućim gostima hotela “Marjan” potrebna je plaža i zato smo išli na to rješenje, ponudit ćemo im marjansko kupalište – rekao nam je Kerum. Ipak, kako se neslužbeno doznaje, Kerum će zatražiti od nadležnih institucija produženje i proširenje postojećeg mula na Benama kako bi se dobilo na dubini za pokoju veću jahtu, njegovu i poslovnih mu prijatelja, ili za transfer hotelskih gostiju.

No, kako smo doznali, do kraja ljetne sezone ne očekuju se nikakve značajnije građevinske intervencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 09:35