StoryEditor
Splitžele se vraća

Kerumovi ljudi okreću leđa gradonačelniku Opari i splitskom HDZ-u: Protiv smo povećanja poreza malim iznajmljivačima, taj prijedlog je nebulozan!

21. siječnja 2019. - 21:00

Kako doznajemo od Igora Stanišića (HGS), predsjednika Gradskog vijeća Splita, u Hrvatskoj građanskoj stranci (HGS) smatraju da prijedlog vladajućeg HDZ-a o povećanju poreznog paušala po krevetu za male iznajmljivače nije dobar i da će zbog tolikog povećanja paušala mnogi mali iznajmljivači odustati od iznajmljivanja svojih kapaciteta i otići u "sivu zonu".

Grad Split značajno podiže paušal za iznajmljivače, javno savjetovanje otvoreno danas popodne i traje 'čak' do ponedjeljka!? Evo novih cijena po kvartovima

A, ako se zna da mnogi naši sugrađani od toga i žive, jasno je da bi HDZ-ovsko povećanje paušala dramatično utjecalo na životni standard Splićana.

- S obzirom na nebulozne prijedloge iz HDZ-a, uputio sam im prijedlog o jednogodišnjem moratoriju, odnosno da se za nadolazeću turističku sezonu "zamrzne" sadašnja situacija s paušalom, te da se u sljedećih godinu dana napravi analiza. Prema tome mome prijedlogu, nakon analize Grad bi se podijelio u tri, a ne dvije zone, kako to predlaže HDZ, i cijene bi u tim zonama bile od 300 do 500 kuna po krevetu - govori Stanišić.

Ovaj svoj prijedlog u HGS-u smatraju prihvatljivijim od HDZ-ova prijedloga za sve one stanovnike Splita koji se bave turizmom, a takvih je u gradu puno.

- Također, u HGS-u smatramo, a to je i moj osobni stav, da cijena "paušala po krevetu" ni u najelitnijim dijelovima grada ne bi smjela biti veća od 500 kuna. To je stav svih nas u HGS-u, u želji da stanovnici Splita što bolje žive - zaključuje Stanišić.

Splitski SDP o podizanju paušala za iznajmljivače: Vlast na nacionalnom nivou je lijena i nesposobna, a očito je identično i na lokalnoj razini

 

 

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 06:38