StoryEditorOCM
SplitMOŽE SE KAD SE HOĆE

Kerumov nećak u samo jedan dan podmirio porezni dug od 270 tisuća kuna. Tako je svoju tvrtku ipak spasio od stečaja i zadržao vrijednu imovinu na Bačvicama

Piše T.Ga.
27. kolovoza 2022. - 20:32

Igor Sapunar prošlog je tjedna podmirio blizu 200 tisuća kuna poreznog duga svoje tvrtke "Pleon", ranijeg naziva "Kila", kako ne bi završila u stečaju i ostala bez vrijedne imovine na Bačvicama.

Stečaj bi bio posebno nezgodan jer je upravo preko "Pleona" Sapunar vlasnik tvrtke "Coast", koja je također prošlog tjedna preuzela tri vrijedne nekretnine u stečaju trgovačkog lanca "Kerum", i to prostor u Teutinoj ulici 1 pokraj splitskog HNK, prostor restorana "Lažni svjedok" pokraj Vrhovnog suda, Trgovačkog suda i Zrinjevca u Zagrebu, te zemljište u Supetru.

image
Tom Dubravec/Cropix

Fina je, naime, u lipnju ove godine zatražila provođenje skraćenog stečaja nad tvrtkom  koja je u vlasništvu nećaka Željka Keruma zbog 271.898 kuna blokade na računu u razdoblju duljem od četiri mjeseca.

U srpnju je Trgovački sud u Splitu pozvao Sapunara da u roku 15 dana dostavi javnobilježnički ovjeren popis imovine svoje tvrtke te su pozvani vjerovnici koji su zainteresirani da se umjesto skraćenog stečajnog postupka provede redovni stečajni postupak.

image
Vojko Bašić/Cropix

I javilo se - Ministarstvo financija, koje je dostavilo dokumente da "Pleon" duguje 193.534 kune poreza, zbog čega je pokrenuta i ovrha.

Dostavljena je i dokumentacija iz koje se iščitava da je "Pleon" vlasnik nekretnine na Bačvicama, nedaleko od poznatog kupališta. Radi se o velikom stanu na kojem je prije bila upisano založno pravo "Croduxa", a od prošle je godine zamijenjeno založnim pravom uspješnog poduzetnika Paška Rajčića, vlasnika tvrtke "Antonio trade", koji je time osigurao povrat 250.000 eura pozajmice.

image

Paško Rajčić

Mario Todorić/Cropix/

No, Sapunar je brzo reagirao nakon što je Ministarstvo financija predložilo stečaj njegova "Pleona" te je istog dana podmirio ukupno preko 270 tisuća kuna svim svojim vjerovnicima, uključujući i državu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 17:32