StoryEditorOCM

Kerum pred laureatima: Boli me kada o sebi čujem razne priče (FOTO)

Piše PSD.
4. svibnja 2011. - 16:43

Gradonačelnik Splita Željko Kerum danas je u Vili Dalmacija primio ovogodišnje laurete koji su zavrijedili nagrade Grada, počastio ih prošekom i slasticama, te im uz čestitke poručio da i nadalje nastave raditi na dobrobit svoga grada i društva u kojem žive. Uz njih, domjenku su prisustvovali i predlagači, te članovi gradske uprave, kao i Duško Mucalo, intendant HNK-a Split, koji je došao preuzeti nagradu umjesto spriječene Almire Osmanović, ravnateljice Baleta.

- Svatko pokušava radit ono što želi i sretan je, ovo govorim iz vlastitog iskustva, kada napravi nešto dobro za sebe, svoju obitelj i društvo. Dobro je i kad mu društvo za to oda priznanje, jer je radio nešto dobro i pošteno - kazao je gradonačelnik, te dodao da ga boli kad o sebi čuje razne priče, jer se i sam trudi raditi dobre stvari, te da se katkad upita zašto je uopće tu gdje je.

Uime nagrađenih gradonačelniku, članovima Komisije i predlagačima, je javno zahvalio akademik Nenad Cambj na ovim, kako reče, visokim i neobično časnim priznanjima.

- Nećemo posustati na našem životnom putu nego ćemo i dalje raditi. Ako nas zdravlje posluži, naše će zalaganje biti na ponos i diku grada Splita - poručio je akademik.

Dakle, ponovimo još jednom kome je i zašto Komisija za dodjelu javnih priznanja Grada Splita odlučila dodijeliti nagrade. Nagrađeni za životno djelo u 2010. su: Ante Verzotti za osebujan autorski rad i doprinos razvoju filma i fotografije; akademik Nenad Cambj za osebujan znanstveni rad i doprinos u pronalaženju, očuvanju, proučavanju i prezentaciji hrvatske kulturne baštine; Srećko Vidaković, za poseban doprinos pedagoško- športskom radu s djecom i mladima i razvoju omladinskog športa, Edo Pezzi za osebujan doprinos športskom novinarstvu kroz 50 godina uspješnog rada, te Mile Skračić za specifičan i osebujan likovni izraz, te pedagoški i slikarski doprinos.

Osobne nagrade pripale su Nenadu Gaćinu i to za doprinos poboljšanju kvalitete života i društvene brige za osobe s invaliditetom, Almiri Osmanović za ukupan doprinos splitskom baletnom ansamblu i uspjele baletne predstave na domaćoj i međunarodnoj sceni, te prof.dr.sc. Jakovu Dulčiću za znanstvene radove i projekte na području inhiologije i ribarstvene biologije.

U kategoriji skupnih nagrada za 2010. nagrađeni su: Rotary Klub Split- za velikodušnost i nesebičnost u realizaciji humanitarnih akcija za poboljšanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama; Klub dobrovoljnih darivatelja krvi “Brodosplit”, Zvjezdano selo Mosor za uspješne programe edukacije novih novih naraštaja astronoma, te poticanje kreativnog stvaralaštva mladih, te HNK “Hajduk” - za športske rezultate i omasovljenje nogometne škole čime je osigurana opstojnost kluba i neprekinuti stogodišnji kontinuitet.

Upitan da nam prokomentira čime je to Hajduk zavrijedio nagradu, s obzirom da u posljednje vrijeme i ne niže baš neke rezultate, predsjednik Hajduka Josip Grbić nam je kazao da su nagradu dobili za izvrsne rezultate koje je stogodišnji klub postigao lani.

- Osvojili smo trofej nakon pet godina i nakon 16 godina ušli u Europksu ligu. Nadam se da ćemo taj uspjeh ubuduće i nadmašiti, jer su nam sada koeficijenti puno veći - optimista je Grbić.

DIANA BARBARIĆ
FOTO: JAKOV PRKIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 14:53