StoryEditor

Kerum: Ja sam za EU! Situacija s Prvom vodom u Europi bi bila nemoguća

Piše PSD.
22. siječnja 2012. - 14:58
Splitski gradonačelnik i hrvatski saborski zastupnik Željko Kerum je ispunio svoju građansku dužnost i obavezu, izašao je na referendum i dao svoj glas za ulazak u Europsku uniju.

I bila bi to čisto vijestica, da poteštat, kao i obično, nije sve zakomplicirao. Premda je obećao kako će novinarima javiti u koji sat će izaći na svoje izborno mjesto na Mejama – to se nije dogodilo.

Namjerno je, priznao je, «sabotirao» fotografiranje svojeg glasovanja kako bi napakostio - novinarima «Slobodne Dalmacije».

- Nisan se javija jer sam dijelom novinara i medija nepravedno prozivan i može ih bit sram, kazao nam je gradonačelnik, na Rivi, pred svojim omiljenim kafićem, splićanima znanom kao «Mala Banovina».

- Dva dana za redom san na naslovnici Slobodne, ka najveći kriminalac, a ono šta san napravija je u biti pohvalno! Poništija san natječaj jer ponuditelj nije uplatio jamčevinu, što je po natječaju bio dužan i da san postupija obrnuto – to bi bilo krivično djelo, pojasnio je razloge svojeg malog, privatnog rata sa Slobodnom Dalmacijom.

- NE svetim se ja novinarima, ali me nepravda boli, za pravdu san spreman dat i život i sve!, zaključio je Kerum.

Upravo zato i jest dao svoj glas za EU;

- Ovo je dan koji će izmjeniti sve! Doći će vrijeme da se može kazniti i kleveta i laž, ustvrdio je.

Najbolje od Europske unije, po njemu, jest to što ćemo «biti pravno zaštićeni»;

- Samo je to bitno! To je sustav koji je pravičan, gdje je i građanin i njegova imovina – zaštićen!

I tada se vratio na svoju «bolnu točku»;

- Mali primjer za to je i Prva voda! Ona je bila i ostala građevna, dakle investitor ima pravo da gradi, a svatko onaj tko ga u tome spriječava mora odgovarati. Ovakva bi situacija u EU bila nemoguća, kazao je poteštat.

Novinari su mu za kraj zamjerili što je prekršio dano im obećanje, no gradonačelnik je ustvrdio kako «ne prima plaću od medija», predloživši da ga se pričeka pola sata, a potom bi bio spreman pred kamerama «fingirati» glasovanje....

Milena Budimir
item - id = 155271
related id = 0 -> 1127592
related id = 1 -> 1126350
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 11:49