StoryEditorOCM
SplitKONAČNO SE KREĆE

KBC Split raspisao natječaj za izgled novog centra na Firulama! Traže se arhitekti koji će osmisliti novu zgradu, najbolji dobivaju novčane nagrade. Evo svih detalja...

Piše Split SD
24. studenog 2022. - 14:17

KBC Split je raspisao natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra akutne medicine (CAM) s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom na Firulama.

Natječaj provodi Društvo arhitekata Split, a rok za predaju natječajnih radova je 21. veljače 2023. godine.

Opći ciljevi natječaja su, kako navode u DAS-u, dobiti suvremeno rješenje koje će biti ekonomično i održivo u izvedbi i održavanju.

- CAM kao dio bolničkog sklopa, treba medicinskim djelatnicima osigurati funkcionalno i kvalitetno, radno optimalno, okruženje, omogućiti optimalno korištenje prostora u smislu zahtjeva za brojem personala.

Zgrada mora omogućiti jednostavnu orijentaciju i povezanost sadržaja, što kraće komunikacijske putove. Pacijentima treba biti omogućen boravak i liječenje sukladno suvremenim dosezima medicine poglavito u smislu prostornih i higijenskih zahtjeva. Natječajnim rješenjem također treba omogućiti održivu komunikaciju unutar šireg obuhvata - navode splitski arhitekti.

image
Joško Ponoš/Cropix

Prvonagrađeno rješenje u dijelu za realizaciju, poslužit će kao podloga za izradu projektne dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole za Centar akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom.

S obzirom na to da će zgrada će biti vizualno i prostorno eksponirana, sukladno tome treba biti reprezent suvremene arhitekture i odražavati vrijeme svog nastanka.

Procijenjena vrijednost nabave – projektni natječaj i kasniji pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave, sastoji se od nagradnog fonda i vrijednosti ugovora o javnoj nabavi usluge izrade projektno – tehničke dokumentacije, i iznosi ukupno 4.123.037,97 kuna bez PDV-a (547.221,18 eura bez PDV-a).

image
Joško Ponoš/Cropix

Ukupni nagradni fond iznosiod 670.000,00 HRK neto (88.924,28 eura neto), vrijednost ugovora o javnoj nabavi izrade projektno-tehničke dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole iznosi 3.453.037,97 HRK neto (458.296,89 eura neto). Prva nagrada je 268 tisuća kuna, druga 167 tisuća, a treća 100.500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 03:50