StoryEditor
Split‘ostavka, ostavka‘

Kaznenu prijavu protiv Puljka DORH je proslijedio USKOK-u, a odmetnuti SDP-ovac se gradonačelniku narugao: ‘A mislio je da će u Zagreb kod Plenkovića‘

Piše PSD
26. listopada 2021. - 15:06

Prvi službeni posjet Zagrebu nakon 140 dana vlasti Gradonačelnik Ivica Puljak provest će po svemu sudeći u prostorijama USKOK-a, što je velika šteta za njegov PR jer se Gradonačelnik mjesecima nadao kako će ga na sastanak primiti premijer Andrej Plenković - napisao je u priopćenju Ante Franić, nezavisni gradski vijećnik.

Govori Franić o kaznenoj prijavi protiv gradonačelnika i njegovih suradnika koju je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu proslijedilo Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Zagrebu.

Naime, prošloga četvrtka Ante Franić sazvao je izvanrednu press konferenciju pred Županijskim sudom u Splitu. Kazao je tada da podnosi kaznenu prijavu protiv gradonačelnika, dogradonačelnika Antonija Kuzmanića Leone Grgić, voditeljice Odsjeka za komunalno gospodarstvo i to, naveo je, zbog pogodovanja privatnoj tvrtki Rheos oko poslova osiguranja gradske imovine. Time su, stoji u Franićevoj prijavi, zlouporabili položaj i ovlasti te trgovali utjecajem.

- Rad Gradonačelnika Ivice Puljka i njegovih suradnika, od kojih se posebno u svom aktivističkom ponašanju i kršenju zakona ističe Bojan Ivošević, najmjerljiviji je po kaznenim prijavama i tužbama za naknadu štete koje su pokrenute protiv Grada Splita i njih osobno, a svakim njihovim potezom sve ih je više.

Odluke i postupke ne temelje na zakonu i pravnim procedurama, već planiranim PR prezentacijama kojima traže potporu javnosti za svoje postupke, a krajnji cilj je politički revanšizam i svojevrsni linč u kojem Bojan Ivošević čak i uživa.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Da se radi o aktivističkom nerazumijevanju rizika, ali i svojevrsnom pogodovanju kojom je Gradonačelnik privatnoj tvrtki za posredovanje u osiguranju omogućio milijunski prihod najbolje potvrđuje navedena kaznena prijava i uključivanje USKOKa u provođenje izvida i istražnih radnji.

Građanima Splita svejedno je radi li se ovdje o nesposobnosti ili korupciji Gradonačelnika Ivice Puljka i suradnika, činjenica je da Split s ovakvom vlašću gubi vrijeme i novac, uz milijunske tužbe za naknadu štete koje Splitu dolaze kao rezultat njihovog aktivizma.

Ostavka Gradonačelnika Ivice Puljka i novi izbori bliže su nego što smo mislili- zaključio je na kraju Franić.

Dopis USKOKu by Slobodna Dalmacija on Scribd

item - id = 1138084
related id = 0 -> 1146844
related id = 1 -> 1146850
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2021 21:55