StoryEditor
SplitPALIT ĆE SE BAGERI

Kazališni trg uskoro u novom ruhu: raspisan natječaj za uređenje Trga Gaje Bulata, bude li sve u redu, do proljeća bismo mogli uživati u zelenilu

30. studenog 2020. - 17:44
Grad Split

Kako smo i najavljivali prošloga tjedna, u ponedjeljak, posljednjeg dana studenog, raspisan je natječaj za radove na Trgu Gaje Bulata.

Otvoreni postupak javne nabave bit će aktivan do 14. prosinca do deset sati, do kada ponudu može dostaviti svaki zainteresirani gospodarski subjekt. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 3.750.000 kuna bez PDV-a, odnosno nešto manje od pet milijuna kuna ako uključimo porez i nadzor.

Izvedba radova je 90 dana, a kriterij će biti ekonomski najpovoljnija ponuda, s tim da će 20 posto bodova ići na iskustvo angažiranog osoblja, a 80 posto odnosit će se na ponuđenu cijenu.

To znači, bude li natječaj prošao kako spada, da bismo do proljeća mogli imati uređenu ovu površinu ispred zgrade HNK.

Građani se slažu kako je konačno rješenje gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, predstavljeno dopisom iz Banovine prošloga tjedna, s više zelenila i klupa, svakako bolje od onog koje se nudilo u vrijeme poteštata Ive Baldasara, iz čijeg je rješenja ostavljen samo isti spomenik bivšem splitskom gradonačelniku Gaji Bulatu.

Ono što se spočitava je tek djelomično uređenje trga, jer njegov drugi dio, onaj od kuće Jelaska do trgovačkog centra Prima, nažalost, neće biti zahvaćen ovim projektom.

Također, svakako bi bilo potrebno na relativno svježim asfaltiranim okolnim cestama imati barem jedan pješački prijelaz. 

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. siječanj 2021 10:13