StoryEditorOCM
SplitMIHANOVIĆEVA REAKCIJA

‘Kauboj Ivošević naručuje slanje interventne policije na getane i privođenje zaposlenice javne ustanove! Uveo je nezabilježene obrasce ponašanja gradske vlasti kakvih se ni Putin ne bi posramio‘

Piše Split SD
11. ožujka 2022. - 11:00

Predsjednik splitskog HDZ-a i gradski vijećnik Vice Mihanović, reagirao je na najnovija događanja oko Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan. 

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je jučer objavila da je splitska policija privela osobu koju se sumnjičilo da je neovlašteno snimala dogradonačelnika Bojana Ivoševića u službenim prostorijama Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan.

Policija privela osobu koja je Ivoševića neovlašteno snimala, prijeti joj do 6 godina zatvora?! Snimka se brzo proširila mrežama, dogradonačelnik opet spomenuo novinare...

- I prije smo osuđivali neovlaštena snimanja i dolaske pred vrata u kasnim noćnim satima, ali ovoj gradskoj vlasti se, kao bumerang, vraća ono što su sami osmislili kao alate političkog djelovanja.

Ne samo da ne vidim ništa sporno u tome da javnost zna kakvo mišljenje o lokalnim medijima, koje naziva kvazilokalpatriotima, ima dogradonačelnik Ivošević, kao i koji su njegovi stavovi o Park-šumi Marjan za koju smatra da Grad Split svoju nadležnost treba prepustiti županiji ili državi.

Dapače, u posljednjim skandaloznim snimkama kaubojštine lokalnog šerifa Ivoševića vidim elemente zlouporabe položaja na sjednici Upravnog vijeća koje je izabrala upravo njegova vlast, ali i elemente zastrašivanja članova upravnog vijeća koji bi trebali biti lice novog načina upravljanja gradom temeljeno na transparentnošću i javnim natječajima. Ništa bolje nije prošla ni djelatnica ustanove, a gle slučajnosti, muškarčina se opet obrušila na ženu. Kako li samo licemjerno danas zvuči nedavna gradonačelnikova čestitka Dana žena - napisao je Mihanović.

Objasnio je da kada je riječ o dužnosniku Grada Splita kojeg građani plaćaju i javnoj ustanovi čiji rad također plaćamo, da se radi o javnom interesu te da nema nikakvog razloga tajiti bilo što vezano za način na koji se njom upravlja. 

- Tim više što slanje interventne policije na getane i privođenje zaposlenice javne ustanove danas naručuje kauboj koji je osobno u javni diskurs Splita uveo neovlaštena snimanja fizičkih i javnih osoba te kucanja na vrata privatnog doma, a sada kad se radi o javnom interesu i gradskom novcu uvodi nezabilježene obrasce ponašanja gradske vlasti kakvih se ni Putin ne bi posramio - poručio je Mihanović.

Pojavila se još jedna snimka! Poslušajte kako Ivošević komentira korištenje službenog automobila u gradskim tvrtkama: Letit‘ će cili taj nadzorni odbor...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 20:46