StoryEditor
Splitgrozno stanje

Loše vijesti iz splitske bolnice: u posljednja 24 sata od korone je preminulo osam osoba što nije zabilježeno gotovo devet mjeseci, a nitko od preminulih nije bio cijepljen

Piše Ivica Marković
11. rujna 2021. - 13:35

Koliko smo ponovno duboko "zaglibili" u Covid - 19 pandemiju najbolje govori broj umrlih, u posljednja 24 sata, u Covid bolnici KBC-a Split na Križinama.

Dakle, prema službenim informacijama, u Covid bolnici na Križinama, je u posljednja 24 sata, od ili s Covidom preminulo ukupno osam pacijenata. Ova stravična brojka od osam preminulih nije zabilježena već mjesecima, odnosno zadnji puta je u KBC Split, od ili s Covidom umrlo osam pacijenata još 21. prosinca prošle godine, dakle prije osam mjeseci i 20 dana, kada svijet još uvijek nije imao cjepivo protiv Covid - 19 virusa.

Ono što je najinteresantnije, svih osam koji su s petka na subotu umrli od Covida u KBC Split nisu bili cijepljeni.

- To su stravične brojke, jer od 14 danas umrlih od Covida u RH, njih osam je umrlo u Splitu. A, od njih 14, samo njih troje je bilo cijepljeno, ali ti su ljudi bolovali i od teških bolesti. Stoga, po tisućiti put apeliram na hrvatske građane koji se nisu cijepili, da se cijepe. Ako ne vjeruju meni, kao ministru zdravstva, ako ne vjeruju liječnicima, znanstvenicima, znanosti, institucijama, neka onda vjeruju u ove strašne brojke umrlih, koje pokazuju s kakvim oboljenjem "ratujemo", rekao je za "Slobodnu Dalmaciju", izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, ministar zdravstva RH.

Istovremeno, u posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 206 novooboljelih (pozitivnih) od 1503 osobe koje su se testirale u petak. Tih 206 pozitivnih je 13,7 posto svih testiranih u petak, što je najveći postotak pozitivnih u broju dnevno testiranih još od 12. svibnja ove godine.

Na liječenju od Covida, u KBC Split je po službenim podacima 96 pacijenata, a njih 21 je priključen na respirator.

item - id = 1126501
related id = 0 -> 1136979
related id = 1 -> 1136969
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 01:32