StoryEditorOCM
SplitNE MOŽE OSTATI NEUTRALNA

Karolina Vidović Krišto dala podršku Mostovu kandidatu u utrci za gradonačelnika: ‘Radi se o moralnom čovjeku koji radi za opće dobro‘. Zato nije štedjela Đogaša i Puljka...

Piše HINA
23. lipnja 2022. - 12:25

Podršku gradonačelničkom kandidatu Mosta Josipu Markotiću u Splitu je u četvrtak dala saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto te kritizirala ostale koji su bili na vlasti u Splitu, a kritiku je uputila i Možemo, aktualnoj vlasti u Zagrebu.

- Riječ je o čovjeku koji je pokazao da je moralan, koji radi za opće dobro i zalaže se za malog čovjeka. Hrvatskoj danas ne trebaju političari koji će vladati već koji će služiti i oni koji će poštivajući zakone pokazati da poštuju građane - rekla je Vidović Krišto na konferenciji za medije u Splitu i dodala da Markotića podržava jer je riječ o drugačijoj politici.

image

Karolina Vidović Krišto

Paun Paunović/Cropix

Dosadašnji političari su, kaže, pokazali što i kako mogu uključujući i Možemo! koji je "na vlasti u Zagrebu pokazao da je dio vladajućih struktura i izdanak krupnog kapitala".

To nema veze ni s lijevim, ni sa zelenim, to su ideološki ekstremisti koji rade na štetu hrvatskih građana, ustvrdila je, a za Domovinski pokret rekla da se treba izjasniti što su oni - jesu li politička ili poslovna jedinica PPD- a, Prvog plinarskog društva iz Vukovara

- Nije desno uništavati HEP, nije desno rastakati hrvatsku državu, niti je desno pogodovati krupnom kapitalu, privatnim tvrtkama poput PPD- a i Fortenove - dodala je.

image
Paun Paunović/Cropix

Rekla je i da u izborima u drugom po veličini u gradu u Hrvatskoj ne može biti neutralna poručivši da je glas za bilo koju od dosadašnjih vladajućih opcija glas za nastavak rastakanja države.

Upitala je i tko je Zoran Đogaš, nestranački kandidat HDZ- a za gradonačelnika Splita, koji nikada, kako tvrdi Vidović-Krišto, nije digao glas protiv nepravde.

image
Paun Paunović/Cropix

HDZ, kaže, već dugo nije stranka već "organizacija za zaštitu međusobnih privilegija" i to je znak da taj čovjek radi za svoje osobne interese, a sigurno ne za interese građana Splita, ocijenila je. Za SDP je kazala da je "po nepravdi i korupciji stariji brat HDZ-a".

Za Ivicu Puljka, gradonačelničkog kandidata Centra, je rekla da mu je "desna ruka" očito nestabilna osoba misleći pritom na njegovog zamjenika Bojana Ivoševića te dodala da ljudi koji se stalno moraju baviti svojim aferama ne mogu voditi grad.

- Davanje glasa onima koji su toliko puta iznevjerili birače je nastavak agonije, Hrvatska ima poštene i sposobne ljude, a jedan od njih je Josip Markotić - zaključila je Vidović Krišto. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 15:59