StoryEditor
SplitPORUKA BIRAČIMA

Kandidat SDP-a na Zapadnoj obali službeno predstavio svoje zamjenike: ‘Svojim radom propagirat ćemo jednakost za sve građane‘. Povjerio nam je što ga i dalje muči

Piše Milena Budimir
2. lipnja 2022. - 15:33

Na Zapadnoj je obali SDP-ov kandidat za gardonačelnika Davor Matijević službeno predstavio svoje zamjenike. Upravo je staza olimpijaca i bila mjesto oko kojeg su prvi put surađivali kandidat Matijević i sada mu prvi zamjenik Dino Sinovčić, proslavljeni splitski paraolimpijac.

- Motiviran sam za ulazak u politiku prvenstveno zbog toga što sam se cijeli svoj život kao vrhunski sportaš i kao osoba s invaliditetom susretao s problemima. Pokušavao sam senzibilizirati javnost oko tih problema, ali u isto vrijeme poticati osobe s invaliditetom da se aktivno uključe u društveni život - pojasnio nam je Sinovčić, koji nije službeno član SDP-a, ali zbog obiteljske tradicije će to postati, vjerojatno prije samog izlaska na birališta.

Suzana Piacun je profesorica hrvatskog jezika, uvjerena kako je znanje moć, a sloboda nema cijenu.

- Na tom tragu je moj politički aktivizam, mladi ljudi često ne vide izlaz iz problema, malo tko ih sluša i malo tko im nudi rješenje. Split mora biti grad po mjeri svih svojih građana, mora osigurati iste uvjete za sve. Edukacijom se preveniraju svi oblici devijantnih ponašanja - naglasila je Piacun, začuđena što se građanski odgoj još uvijek nije našao u izvannastavnim aktivnostima školaraca.

Matijević vjeruje kako će svojim radom propagirati jednakost za sve građane, zadao si je cilj što bolje prezentirati svoj rad, neće se baviti istraživanjima i predviđanjima eventualnog ulaska u drugi krug izbora.

- Svi su glasači zasićeni! Ostao je i meni gorak okus nakon ovih deset mjeseci, dovedeni smo pred izbore koji nam nisu bili nužni. Očekujem kako će izlaznost biti manja, ostavili smo svi skupa loš dojam na građane - kazao nam je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2022 23:48