StoryEditorOCM
Splitiz priloga 'sedma kora'

Kampanja: čestitajte Dan pomoraca preko Facebooka

Piše PSD.
21. lipnja 2011. - 00:38
Toliko spominjana sedma kora pomoračkog života
sve više dolazi do izražaja       Duje Klarić / Cropix
Svjetski dan pomoraca, koji će se ove godine obilježiti drugi put u povijesti, bit će posvećen edukaciji građana o izazovima s kojima se susreću članovi posada koji plove svjetskim morima.

Kako i priliči suvremenim trendovima, pokrenuta je inicijativa da se u subotu, 25. lipnja, posredstvom društvenih internetskih mreža Facebooka, Twittera i YouTubea pošalju poruke pomorcima sa zajedničkim nazivnikom “Hvala pomorcima”.

Borba za normalan rad

Ta on-line kampanja usmjerena je na 1,5 milijuna pomoraca koji su trenutačno suočeni s brojnim teškoćama, od piratstva, nekvalitetnih uvjeta za život i rad do teškog izrabljivanja od strane neodgovornih brodovlasnika.

Međunarodni dohvat društvenih medija podići će svijest o životnoj važnosti uloge koju imaju pomorci u svjetskoj ekonomiji i, u mnogim slučajevima, u održivom razvoju, omogućujući brodovima da prevoze gotovo 90 posto svjetske trgovine, uspješno i s minimalnim negativnim utjecajem na okoliš.

Doprinos globalnoj kampanji već su dali i članovi obitelji nekih hrvatskih pomoraca, pa se na Facebooku može pročitati niz čestitki supruzima, sinovima i prijateljima koji se trenutačno nalaze na svim svjetskim morima.

Prema posljednjim podacima, u Hrvatskoj je aktivno oko 20 tisuća pomoraca, od čega 13 tisuća čine članovi posada brodova u međunarodnoj plovidbi. U odnosu na ukupni broj stanovnika, riječ je o vrlo značajnoj i respektabilnoj populaciji.

gordan zubčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 19:26