StoryEditor
Splitsmijati se ili plakati?

Kako su se Splićani rugali na izborima: Hajduk kao vrlo željena politička opcija, neki žele i Avu Karabatić za gradonačelnicu; Evo kako izgleda jedan od spornih listića

6. lipnja 2017. - 16:11
listic01

Osim Spužva Boba čiji birači su premašili i broj stvarnih oponenata, na nevažećim listićima u Splitu nije nedostajalo i drugih javnih lica.

Isticali se tako građani koji bi za gradonačelnicu htjeli Avu Karabatić, a među 9,46 posto listova koji se ponovno razmatraju bilo je i uvredljivih poruka Opari i Kerumu.

Glasači su se inspirirali satiričnom Facebook stranicom 'Di su pare?', a Hajduk se pokazao kao itekako željena politička opcija.Potvrdio nam je to promatrač HDZ-a Tomislav Prljević koji je, kako bi trenutna situacija zadržala notu ozbiljnosti, bio poprilično škrt u prenošenju duhovitih natpisa na koje su se članovi Povjerenstva iza zatvorenih vrata smijali.

Kerumovim ljudima naglo poraslo raspoloženje: već je pronađeno tristotinjak spornih listića, do kraja bi ih moglo biti i preko tisuću!

Bizarna crtica sa splitskih izbora: Spužva Bob osvojio više glasova nego Ivo Baldasar!

Promatrač stranke Pametno otkriva nam što se događa na kontroli nevažećih listića, oduševljen je kreativnošću sugrađana: Znate ona šaranja splitskog stanja uma...

No, kazao je kako su i važeći listići koji na sebi nose uvrede završili na putu za daljnju analizu.

- Na primjer, listić na kojem je zaokružen Opara i kraj kojeg je dopisano 'Kerume lopove' – sporan je. Odvojili smo ga za daljnju procjenu, iako je po proceduri listić koji je išaran, ali na kojem je uredno zaokruženo ime željenog kandidata, važeći. Ipak je tu riječ o uvredi – dodaje Prljević.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 11:05