StoryEditorOCM
SplitGRAĐANIMA NA ZNANJE

Jutros je u Splitu započelo cijepljenje protiv omikron varijante Covida 19. Do sada je odaziv simboličan, doznali smo sve detalje oko lokacija i termina

Piše Ivica Marković
12. rujna 2022. - 11:14

Ako je suditi po prvom jutru cijepljenja, novim cjepivom protiv omikron varijante Covida 19, odaziv će biti "spektakularan".

Ljudi su u Splitsko-dalmatinskoj županiji očigledno "jedva" dočekali da na tržište dođe novo cjepivo.

Jutros se od rane zore, do oko 10.30 sati na Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije stvarala "ogromna" gužva te se "sramežljivo" pojavilo 15-ak naših sugrađana koji su se željeli cijepiti novim cjepivom.

Oni se nisu naručili na cijepljenje preko platforme za cijepljenje "cijepi se", već su došli onako sami od sebe.

Istovremeno, preko platforme "cijepi se" na cijepljenje se naručilo njih 30.

- Naravno, da svi naši sugrađani mogu doći na cijepljenje i bez da se naruče preko platforme "cijepi se".

Samo, moraju računati s time da će, ukoliko na cijepljenje dođu "sami od sebe" malo morati pričekati, budući da prednost imaju oni koji su naručeni preko platforme, jer su naručeni u određene termine, pa to treba ispoštovati - rekla nam je doc. dr. sc. Željka Karin, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Cijepiti se dakle mogu svi, naravno oni koji to žele, a to na Zavodu mogu obaviti svaki dan od 8 do 18 sati, a subotom i nedjeljom od 8 do 12 sati.

Uz cijepljenje na Zavodu, oni koji su zaiteresirani to mogu napraviti i u zgradi Starog rodilišta, na prvom katu i to srijedom od 14 do 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2023 18:20