StoryEditorOCM
SplitNA ČETIRI GODINE

Julije Meštrović jednoglasno reizabran za ravnatelja KBC-a Split, predsjednik Upravnog vijeća: ‘To što nije bilo drugih kandidata govori o podršci koju ima u bolnici‘

Piše Split SD
26. listopada 2022. - 12:41

Upravno vijeće KBC-a Split jednoglasno je potvrdilo prof.dr. Julija Meštrovića za ravnatelja bolnice na mandat od četiri godine. 

Takvu je odluku donijelo Upravno vijeće KBC-a Split na čelu s predsjednikom prof.dr. Jugoslavom Bagatinom dok su članovi dr. Dragan Barić, prof.dr. Trpimir Glavina, dr. Stipe Jukić i medicinska sestra Iris Marin Prižmić.

Natječaj za ravnatelja splitske bolnice je raspisan u rujnu i na njega se prijavio jedino Meštrović. Novi mandat mu kreće nakon što ga potvrdi ministar zdravstva dr. Vili Beroš.

- Za prvog mandata dr. Meštrovića bolnica je znatno stručno i organizacijski unaprijeđena, uveden je veliki broj novih djelatnosti, a znatno su povećana i financijska ulaganja. Pokrenut je cijeli niz projekata za revitalizaciju našeg drugog najvećeg KBC-a u državi. Među njima su za iduću godinu najbitniji Objedinjeni hitni bolnički prijem, Regionalni transfuzijski centar, kirurški blok na Križinama, uređenje helidroma i fizikalne medicine na Firulama.

Za budući strateški razvoj to je izrada studija izvedivosti i projektne dokumentacije za novu Polikliniku, Centar za akutnu medicinu i Istraživački medicinski centar. Tijekom pandemije koronavirusom KBC Split je bio najopterećenija hrvatska bolnica i uz brojne izazove, osoblje bolnice je dobilo brojne pohvale i nagrade. To što nije bilo drugih kandidata govori o podršci koju dr. Meštrović ima u bolnici, ali i o tome koliko je mjesto ravnatelja zapravo teško i izazovno u ovom trenutku - kazao je prof. dr. Bagatin, predsjednik Upravnog vijeća. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 11:29