StoryEditorOCM
SplitMA DAJTE

Na jednoj od najljepših splitskih plaža teška konstrukcija prijeti kupačima: puna je uvala ljudi koji se trebaju čuvati - tuša?!

Piše SPLIT SD
24. svibnja 2022. - 20:50
Splitska obala je zakazala s održavanjem plaže Kaštelet, a to dokazuje priložena fotografija koju nam je poslao čitateljČitatelj/Slobodna Dalmacija

Ako je suditi prema stanju plaže Kaštelet, za gradsku tvrtku "Splitska obala" sezona kupanja još nije počela.

Premda su se odavno trebali posvetiti uređenju i sanaciji plaža kako bi bile spremne za prve kupače, na 'Obojenoj' je jasno da poprilično kasne s poslom za koji su nadležni i plaćeni.

Jedna od najljepših plaža u gradu očigledno je zapuštena, a čak je postala opasna za kupače koji su primorani izbjegavati nakrivljeno postolje tuša. Teška konstrukcija prijeti posjetiteljima, tako da se Splićani i njihovi gosti trebaju držati na sigurnoj udaljenosti od plažnog tuša i 'izvora' pitke vode.

Inače, zadaća "Splitske obale" je redovno održavanje plaža koje nemaju svog koncesionara, a prema stanju tuša jasno je da svoj posao ne obavljaju - redovno.

Pod redovnim održavanjem plaža smatra se redovna prihrana plaža na godišnjoj razini, sanacija postojećih šetnica i platoa oštećenih pod utjecajem vjetra i valova, kao i opreme plaža: klupa, koševa, tuševa, svlačionica i sličnog. Prema određenoj dinamici "Splitska obala" je dužna redovno održavati opremu i čistiti plaže tijekom cijele godine.

No, očigledno je da su zakazali na Kašteletu, a to dokazuje priložena fotografija koju nam je poslao čitatelj. Krajnje je vrijeme da se pokrenu i saniraju problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 16:13