StoryEditor
Splitprenamjena

Još jedna ‘butiga‘ u stambenoj zoni: umjesto OTP banke, na Lučac stiže ‘Studenac’?

23. svibnja 2020. - 17:01
Duje Klarić/HANZA MEDIA

Nakon što su 31. siječnja bankari posljednji put kročili preko praga prizemnog prostora u stambenoj zgradi na adresi Ulica slobode 5, počela su nagađanja tko će nakon OTP banke biti novi zakupac poslovnih kvadrata na istočnom rubu Lučca.

Meštri su već danima u punom pogonu kako bi višedesetljetnu poslovnicu nekadašnje Splitske banke, smještenu nasuprot Dvornikovih dvora, prenamijenili za potrebe prodavaonice.

Neslužbene informacije govore kako će se u prostor čija površina zauzima oko 200 četvornih metara, od koje na banku podsjeća samo reklama za već “pokojni” bankomat, useliti dućan poznatog trgovačkog lanca “Studenac”.

Bio bi to novi prodajni sadržaj u dijelu grada gdje se na samo pet do maksimalno 10 minuta hoda već nalaze brojne “butige”.

Od “Tommyjevih” marketa u sklopu “Koteksova” kompleksa na Gripama i u Petrovoj ulici, preko “Konzumove” trgovine u susjedstvu središnjeg odjela Gradske knjižnice, do upravo “Studenčeva” dućana na vrhu Zvonimirove ulice, u blizini križanja s Pupačićevom.

Bit će stoga zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti cijela situacija s poslovnim prostorom koji se ne nalazi na frekventnoj pješačkoj lokaciji, ali je svakako okružen stambenim zgradama, osnovnom školom i zonama koje bi se, da nije aktualne (post)virusne situacije, slobodno mogle nazvati turističkima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. listopad 2020 02:55