StoryEditor
Splitcentar za autizam

Jole u Spinutu zagrijao dlanove djece i roditelja

Piše PSD.
16. prosinca 2014. - 15:09
U splitskoj podružnici Centra za autizam u utorak je vladalo vedro predblagdansko raspoloženje.

Polaznici centra u Spinutu su zajedno s Aleksandrom Kardum, odgojiteljicom iz glazbene terapije, pripremili božićnu priredbu s recitacijama i pjesmama. Podršku im je pružio posebni gost Joško Čagalj Jole koji se odazvao na poziv da dodatno uveseli poseban događaj za djecu i njihove roditelje.

- Kod nas u Centru mnogo je djece koja se pronalaze u glazbi. Nastojimo svake godine dovesti jednog od poznatih estradnih izvođača da se s njima druže i otpjevaju koju pjesmu. Ove godine smo pozvali Jolu, a prošle nas je posjetio Petar Grašo, tako da na taj način također senzibiliziramo javnost po pitanju autizma - izjavio je Alen Politeo, voditelj Centra.

Polaznici su se pokazali kao dobri poznavatelji Jolinih pjesama. Mikrofon je prelazio iz ruke u ruku, a pljeskanja, plesanja i pjevanja u glas nije nedostajalo, budući da su i odgojitelji i roditelji bez zadrški sudjelovali u zajedničkom veselju.

Kao što svakoj božićnoj fešti dolikuje, podijeljeni su i pokloni koje je djeci sa svojih saonica uručio Djed Božićnjak glavom i bradom, a za roditelje je pripremljen i mali domjenak u znak podrške i zahvale.

Centar je ovom prilikom uručio i zahvalnicu za Lions club "Dioklecijan" koji su prije nekoliko godina donirali novac kojim je kupljen potrebni didaktički materijal za opremanje senzorne sobe.

M. MELVAN
foto: Duje Klarić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:05