StoryEditorOCM
Splitpovratak kultnog festivala

Joe Bašić najavljuje povratak Ultre: Uvjeren sam da će pandemija biti pod kontrolom, a mi ćemo poštivati sve mjere. Previše ovaj festival znači za Split

Piše PSD
12. srpnja 2021. - 14:21

Da Ultra Europe festival nije odgođen drugi put zaredom, protekli vikend Split bi opet bio svjetski centar zabave, javljaju organizatori ovoga festivala koji je u Split dovodio svjetski poznate DJ zvijezde i tisuće gostiju.

No, evo stiže i službena najava da bi se Ultra mogla organizirati dogodine, ali i dalje pod posebnim mjerama. Smtra to organizator Ultra Music festivala Joe Bašić koji je za radio Ultra Split rekao i da DJ-evi u međuvremenu vrijedno rade u studijima.

- S obzirom na sve što se događa u svijetu, mislim da ćemo svakako iduće godine ponovno vratiti Ultru u Hrvatsku. Uvjeren sam da će pandemija biti pod kontrolom i da će ove mjere, COVID putovnice, testiranja i ostalo biti dio naše priče, ali će omogućiti da ipak održimo festival-  rekao je Bašić za Ultru Split.

Pandemija je i ove godine pomrsila planove za festival, ali već su u tijeku intenzivne pripreme za 2022.

- Svakako ćemo posvetiti veću pažnju oko samih gostiju koji dolaze, mjere će igrati veliku ulogu. Uvjeren sam da će se kroz ovu godinu sve države svijeta pripremiti za takav život, COVID-a se nećemo riješiti nego ćemo morati učiti živjeti s njim. Mi kao organizatori najvećeg festivala na svijetu - Ultre imamo mogućnost pripremiti sve na nivou koji će omogućiti dolazak tog velikog broja ljudi ponovno u Split - kazao je.

Osvrnuo se i na značenje festivala za Split, ali i cijelu zemlju.

- Ultra Europe je bio motor razvoja Splita i Hrvatske, što se tiče destinacije. Privukao je i ljude koji inače ne bi dolazili u Hrvatsku. Mislim da se svakako osjeti manjak gostiju iz cijeloga svijeta, u Splitu pogotovo. Iznajmljivači, hotelijeri, s aerodroma, svi komentiraju koliko Ultra nedostaje i da je jako bitna za povratak onih brojeva iz 2019. - tvrdi Bašić

U međuvremenu, kako kaže, izvođači ne miruju. 'U kontaktu smo sa svim DJ-evima i artistima s kojima surađujemo. Njima svakako nedostaju nastupi uživo. Sada su više u studijima, ali jedva čekaju da ponovno dođu u Hrvatsku na Ultra Europe.'

'Mi ćemo dati sve od sebe da se 2022. ponovno vrati Ultra Europe festival u Hrvatsku, vjerujem u to. Energija koju smo svi doživjeli zadnjih sedam godina u Splitu, vjerujem da će se to vratiti, da će cijeli svijet zajedno s nama plesati ponovno u Hrvatskoj', poručio je za kraj Joe Bašić.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 15:07