StoryEditorOCM
Splitnaš zid plača

Jel tako i doma uriniraju uza zid? Pogledajte šestero junaka u raskoračnom stavu pred renesansnim splitskim bedemom

Piše split sd
5. lipnja 2023. - 21:06

Jeruzalem ima zid plača, a splitska atrakcija bi mogla biti bedem mokrenja pored "Semafora" u Ulici kralja Tomislava. Ironični smo, naravno. Možemo zapravo samo plakati kad vidimo ovu fotografiju iz centra Splita objavljenu na Facebook stranici Get Direkt.

Na njoj se vidi šestero junaka u raskoračnom stavu kojima splitski bedem glumi besplatni javni pisoar, a jedan kao da čeka red da se i njemu oslobodi mjesto.

Ljudi masovno komentiraju da se jako lijepo moglo zaraditi na globama od ovih divljaka. Možemo samo pretpostaviti da su u pitanju stranci, no tko god je da je, poželjet ćemo da mu doma tako gosti uriniraju uza zid.

Izgleda da im je ova radna skela na bedemu, koja služi za obavljanje konzervatorsko-restauratorskih radova, dobar paravan. Inače, radi se o ostatku renesansnih gradskih utvrda iz 16. stoljeću koje su spajale Vrata Pisture na vrhu Bosanske ulice s bastionom Zorzi (Civran) na uglu Ulice kralja Tomislava i Marmontove.

Riječ je o nastavku projekta Grada Splita u uređenju bedema, odnosno III. fazi konzervatorsko-restauratorskih radova koji obuhvaćaju čišćenje, te konsolidaciju i zamjenu nestabilnih kamenih dijelova. U Gradu kažu da će radovi biti gotovi za dva mjeseca.

A Getani se, pak, pitaju di im je pamet kad skele stavljaju ljeti jer se preko njih "ovi drogirani majmuni penju ljudima u kuće".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:37