StoryEditor
SplitBAR SE NE ČUJE MARIAH

Jel‘ ovo Splićanima Grinch ukrao blagdanasku atmosferu, da ne kažemo Božić? Na klizalištu jutros nije bilo struje ni klizača, a na Rivi uobičajeno...

Piše Maja Vejić
15. prosinca 2021. - 15:27

Sunčano jutro, desetak dana pred Božić. Dani se odbrojavaju, pokloni već lagano zamataju, a mi smo otišli prošetati gradom i vidjeti koliko je Split ulovio blagdanski duh.

Kad ono, izgleda da nas je ipak ulovio Grinch. Zbog kvara u Hrvojevoj, Đardin je ostao bez struje, pa je klizalište, ne kojem je bilo samo nekoliko curica, ostalo u tišini, a okolne kućice i dekoracije bez rasvjete. No nismo se dali obeshrabriti, pa smo se s praznjikavog Đardina uputili prema Rivi... gdje su građani, izgleda, još uvijek zainteresiraniji za regularnu kavu i sunčanje nego za kupovinu ukrasa i fritula.

image
Radnici HEP-a popravljaju kvar na elektromreži koji je ostavio pola adventskog parka u Đardinu bez struje

 
Saša Burić/Cropix

Nešto više božićnog duha ulovili smo na Pjaci, gdje su kavane malo više okićene, a uz ipak živahniju blagdansku atmosferu gostima nude i mekane crvene dekice, da se ne smrznu i mogu duže uživati u kavi.

image
Saša Burić/Cropix

No, daleko je još Božić. Sigurni smo da će i Splićane uloviti blagdanska atmosfera, čak i ako ne bude snježnih pahulja, a kvarovi struje nas poštede slušanja Mariah Carey ukrug.

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 03:06