StoryEditorOCM
SplitDJ-evi na aparatima

Jel‘ dobro vidimo?! Na manifestaciju koja je njegovala alternativu sada dolaze Karleuša, Aca Lucas, Haris Džinović

Piše Lucija Vujnović
9. lipnja 2023. - 15:44

Island of Love naziv je ljetnog festivala poznatijeg kao Barbarinac budući je smješten na otočiću Barbarincu u Kaštelanskom zaljevu. Upravo to je čar ovog festivala koji ove godine, prema najavama, dolazi u novom ruhu.

Otok ljubavi, disco otok, proteklih godina ugostio je brojna znana i neznana imena elektronske scene, a nastupili su i glazbenici poput domaće grupe TBF.

Na prvom danu festivala u srijedu, 21. lipnja, nastupit će Prljavo kazalište, zatim 23. lipnja Chris Willsman, 24. lipnja najavljen je Disco Inferno Party. Kraj vikenda otvorenja, 25. lipnja, zatvorit će Nucci & Voyage.

Projekt "Barbarinac – Island of Love" godinama je u organizaciji splitskog kolektiva Underground Control koji iza sebe ima brojne partyje kao i Ego Free Festival. Budući da se radi o alternativnijoj sceni, najavljeni program iznenadio je sve one koji već godinama posjećuju ovaj festival. 

Ove će godine na Barbarincu u srpnju nastupiti Jelena Karleuša, Aca Lucas, Haris Džinović. Detaljnije na Facebook stranici Island of love.

Ovu drastičnu promjenu koncepta nam je komentirao jedan splitski DJ, krajnje razočaran onim u što se festival pretvorio.

- Nema smisla govorit‘ o ukusima i glazbi i ić‘ govoriti da je ovo užas... Nas DJ-eva koji se bavimo elektroničnom glazbom nema nema puno, a  i to šta nas ima, uglavnom smo podijeljeni u manje grupe zbog privatnih interesa umjesto da smo složni i da organiziramo konkretne stvari, odnosno događaje koji bi dobro došli svima nama, a samim time i sceni i publici. Kao primjerice, "Ego Free Festival" - kazao nam je jedan od sudionika prošlih festivala, koji je na njemu sudjelovao od prve godine, ali je za potrebe ovoga teksta odlučio ostati anoniman. 

- U ovom slučaju se upravo pokazuje kako je zbog neslaganja između nas došlo do ovoga na otoku kojeg je ekipa iz Underground Controla prvobitno osposobila uz pomoć prijatelja i istomišljenika. Sad kad su ga osposobili, zbog većih "sila" koje imaju neizmjerno više resursa i vrimena, pripremili su drugima teren za radit ovakve smišne festivale koji nemaju veze s mozgom niti imaju glavu niti rep. Puštaju, kako kažu, različitu muziku da bi prikupili šta više ljudi, a gube lipotu, čar i ljubav za koju su se samo ‘nakačili‘ zbog evenata prije njih... - razočaran je naš sugovornik. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 20:36