StoryEditor
SplitODGOVORNA DUŽNOST

Jedna od najbližih suradnica bolničkog ravnatelja dr. Julija Meštrovića postala je nova glavna sestra KBC-a Split

Piše Ivica Marković
6. rujna 2021. - 08:30

KBC Split ima novu glavnu medicinsku sestru u liku i djelu više medicinske sestre Ivanke Ercegović, dojučerašnje čelnice osoblja Klinike za dječje bolesti KBC-a, koja je i dugi niz godina radila u Jedinici intenzivnog liječenja djece (JILD).

Ercegović je izabrana između četiri kandidatkinje, a takva odluka nikoga u bolnici nije iznenadila ako se zna da je dugi niz godina bila jedna od najbližih suradnica prof. dr. Julija Meštrovića, aktualnog KBC-ova ravnatelja, koji je bio voditelj JILD-a. No, mnoge je iznenadilo što se na interni natječaj za glavnu sestru najveće dalmatinske bolnice nije prijavila i viša medicinska sestra Marija Grančić, koja je do sada bila na toj dužnosti.

Ona je na inzistiranje tadašnjeg ravnatelja prof. dr. Ive Jurića zamijenila višu medicinsku sestru Mariju Županović, koja je više od 26 godina bila glavna sestra KBC-a. Prof. dr. Jurić imao je, kako se tada moglo čuti, neograničeno povjerenje u Mariju Grančić.

O Ivanki Ercegović malo se zna, a bolnički kuloari govore da se radi o osobi britka jezika, koja svakome kaže ono što misli, o osobi koja ne bježi od odgovornosti, kao ni od svojih poslovnih obveza. Narodnim jezikom, nije joj teško raditi i ne bježi od posla. 

item - id = 1125092
related id = 0 -> 1135028
related id = 1 -> 1134960
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2021 16:51