StoryEditor
SplitASTI STO, TO SI TI?!

‘Jedna od blagodati ovih maski za koronavirus je što se više ne moram šminkati kad izlazim. Ni prijatelj me nije prepoznao ispred dućana‘

26. ožujka 2020. - 22:24
Saša Buric/ HANZA MEDIA

Sretnem nekidan starog prijatelja iz mladih dana, on izlazi iz samoposluge, a ja još čekam u redu. Pod maskom je, ali ne mogu falit te pomalo buljave oči pod gustim obrvama, a i ni njegov uvijek isti nonšalantni gard. Vidim da me ne kuži i trebalo mi je par sekundi da se sjetim da se i sama sebi javim kad se ugledam u ogledalu.

Podignem sunčane naočale i nasmijem mu se, ali kako on ne vidi mimiku mog lica pod maskom, progovorila sam.
- Eeej, šta ima?

- Asti sto, to si ti - ugodno se iznenadi.
- Možda i nisam - nasmijem se i sjetim kako je jedna od blagodati ovih maski za koronavirus i ta što se već danim ne moram šminkati kad izlazim. Nitko me ne vidi, a ni ja dobro ne razaznajem stvari jer mi se očale konstantno magle. Jesmo mi svi u magli ovih dana?

- E, hahaha – skužio je odmah zajebanciju. - Ko smo mi više, šta je ovo s nama, k vragu!
Pa ne znam, htjela sam mu reć da se i ja ozbiljno to ovih dana pitam. Psiha mi se pomalo izobličila, a tijelo je prati. Sreća da još uvijek bar ređipet navlačim kad izlazim.

- Jesi ugrabija kvasac – smijem se i dalje. Držim se bitnoga.
- Ma koji kvasac, čuj ovo – zadrma kesama i začujem zveket boca. - Ne bi se ovo moglo preživit na suvo, hahaha...

- Dakle, ono, ostani u gajbi – dobacim mu. Tada me s vrata samoposluge strogo pozove dispečer, odnedavno važniji od prometnika na semaforu, zaspe me alkoholom i pusti na trenutak u stari život.
I da, svega ima, kvasca nema.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. veljača 2021 18:33