StoryEditor
Splitprvi susret s gradom

Jedinstvena izletnička tura u Splitu: strani pustolovi napokon imaju priliku ispuniti svoje snove o ekspediciji na Mars

7. studenog 2019. - 16:30

Sjećate li se kako su, prije desetak godina, na vijestima najavljivali da skupina bogatih stranih avanturista ulaže milijune eura u ekspediciju koja će ih 2019. godine kao prve interstelarne turiste odvesti na Mars? Taj dan je konačno došao.

Splitska gradska vlast uspjela je još u lipnju u tajnosti otvoriti jedinstvenu izletničku turu. Novcem poreznih obveznika dali su izgraditi unikatni poligon za testiranje podnošenja atmosferskih uvjeta na crvenom planetu i smjestiti ga uz autobusni kolodvor.

Velika površina na oko ne služi apsolutno ničemu, ali ne dajte se prevariti - nadležni nikada ne bi dopustili da na mjestu gdje turisti prvi put vide grad, bude besmislena hrpa zemlje između koje na mjesta za invalide usred bijela dana dvije cure parkiraju crveni Renault Clio splitskih tablica bez invalidske oznake.

Iako građani uporno pišu Odjelu za komunalno gospodarstvo Grada Splita, predlažući koga bi oni htjeli lansirati u orbitu, NASA je već odredila astronaute koji će prvi komercijalnim raketama i kapsulama nakon prolaska ovog poligona, dobiti priliku sigurno sletjeti na Žnjan. Ovaj, Mars.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 03:07